imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple susține cu entuziasm realitatea mixtă


Adică folosirea realității virtuale și augmentate, deși știm cu toții că oamenii de la Cupertino văd mai mult potențial în ultima dintre acestea. Trei ingineri ai echipei s-au alăturat recent inițiativei WebVR Community Group, iar vicepreședintele marketingului pentru produse a vorbit despre poziția companiei în legătură cu acest subiect.

Probabil nu spunem nimic complet surprinzător atunci când afirmăm că proiectul ARKit și proiectul Apple de realitate augmentată vor avea un real succes. Nu a existat niciodată o inițiativă unificată la nivel de platformă care să fie interesantă și pentru dezvoltatori, iar dacă Apple dorește să vândă ceva, vor vinde cu siguranță.

Apple face tot ce îi stă în putere pentru a realiza acest lucru. Un angajat Google, Brandon Jones, este cel care a observat primul că trei ingineri reprezentând Apple s-au alăturat unei inițiative care tocmai a fost înființată. Aceasta își propune să le ofere utilizatorilor aceeași experiență VR indiferent de dispozitivul mobil sau de browserul pe care îl utilizează. Jones a adăugat, de asemenea, că aderarea la grup nu echivalează cu un angajament de implementare, deși inginerii de la Apple probabil că nu s-au implicat fără nici un rost.

Vicepreședintele Apple de marketing al produselor, Greg Joswiak, a vorbit anterior despre răspunsul la ARKit folosind termeni ca “incredibil”, deoarece dezvoltatorii au fost cu adevărat dornici și rapizi în testarea noului kit pentru dezvoltatori. Deși au existat o mulțime de zvonuri despre o pereche de ochelari AR marca Apple, Joswiak a subliniat că, dacă totul merge bine, ARKit va fi în curând pe aproape 1 miliard de dispozitive, inclusiv iPhone și iPad.

Au construit totul, de la instrumente virtuale de măsurare până la balerine din lemn care dansează pe podea. Este absolut incredibil ceea ce fac oamenii în atât de puțin timp. […] Cred că există foarte mult potențial pe care îl avem aici cu iPhone și iPad. Faptul că avem un miliard de astfel de dispozitive în mâinile utilizatorilor este o mare oportunitate pentru dezvoltatori. Cine știe ce fel de lucruri se vor întâmpla pe drum, dar oricare ar fi acele lucruri, vom începe de la zero.

Pe lângă tema dezvoltatorilor, Joswiak a vorbit și despre utilizarea comercială, deși nu a spus prea multe. Cel mai mare contract comercial în legătură cu ARKit a fost parteneriatul cu IKEA. Datorită aplicației pe care aceștia o dezvoltă, veți putea verifica cu ușurință, cu ajutorul telefonului cum va arăta dulapul sau canapeaua dorită în casa dumneavoastră. Acest lucru va face mult mai ușor designul interior și am scris de asemenea un articol despre motivul pentru care dezvoltarea unei astfel de aplicații este foarte importantă.

Avem un grup de dezvoltatori la nivel mondial care deservește diferite piețe și regiuni diferite pentru acest lucru.

sursa: 9to5mac 1, 2

Dacă acest articol v-a stârnit interesul și doriți să citiți mai multe despre acest subiect, veți putea găsi articolele despre AR, ARKit și noile caracteristici ale iOS 11 în dosarul despre realitatea augmentată, iOS și în dosarul WWDC.

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.