imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple susține campania împotriva agresiunii cu noul simbol emoji


A apărut pentru prima dată în versiunile beta de iOS 9.1 și OS X 10.11.1. Apple a adăugat un simbol misterios emoji constând dintr-un ochi în interiorul unui speech bubble. La acea vreme, nu era clar scopul pe care l-ar avea misteriosul emoji, dar Wired precizează că aceasta este metoda Apple de a susține o campanie anti-bullying lansată astăzi de către Ad Council-ul din SUA.

Campania digitală “I Am A Witness” are drept scop să încurajeze tinerii să vorbească de fiecare dată când văd o agresiune, iar emoji-ul implementat de Apple este o modalitate de a-și arăta sprijinul pentru cel care este agresat.

Doi designeri de la agentia de publicitate Goodby, Silverstein & Partners, Angie Elko și Patrick Knowlton, au venit cu ideea acestui simbol, iar apoi agenția a abordat Apple pentru a-l adăuga ca emoji la tastatura Apple din iOS. Potrivit art directorului Goodby, Hanna Wittmark, Apple a adoptat imediat simbolul.

“Când am întrebat prima dată despre introducerea aceastui emoji în tastatura oficială Apple, aceștia ne-au spus că ar dura cel puțin un an sau doi pentru a fi aprobat și integrat în Unicode”, spune Wittmark. Însă, se pare că Apple, a găsit o modalitate de a grăbi procesul, prin combinarea a două emoji-uri deja existente.

Pentru a crea noul simbol emoji cei de la Apple au combinat emoji-ul ochi cu cel pentru speech bubble-ul stânga folosind ceea ce se numește Zero Width Joiner, descris pe Emojipedia ca un caracter Unicode care poate uni două sau mai multe caractere. Acesta este, spre exemplu, utilizat și pentru a crea emoji-ul familie, combinând caracterele bărbat, femeie, fată și băiat pentru a crea un singur caracter emoji.

Jeremy Burge
Jeremy Burge

Emoji-ul este un simbol cheie în această campanie și este disponibil pe dispozitivele care rulează iOS 9.1 și pe Mac-urile care rulează OS X 10.11.1. Site-ul “I Am A Witness” dedicat adolescențilori îi încurajează pe aceștia să utilizeze emoji-ul sau tastatura “I Am A Witness” realizată de alt producător pentru a demasca agresiuni.

În această campanie mai sunt implicate și alte companii de tehnologie, inclusiv Adobe, Facebook, Google, YouTube și Twitter, fiecare furnizând conținut personalizat pe platformele lor.

sursa: MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.