imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple și U2 și-au unit din nou eforturile pentru un proiect VR


Colaborarea dintre Apple și U2 a început cu mulți ani în urmă. De această dată s-au asociat pentru a realiza un nou videoclip pentru piesa “Song for Someone”. Motivul pentru care acest videoclip merită atenția este faptul că îți oferă o experiență de realitate virtuală.

Proiectul a fost realizat de Chris Milk, cu compania sa de realitate virtuală VRSE. În videoclip sunt combinate imagini ale formației cântând într-o locație goală din Toronto cu imagini ale unor fani ai formației de pe tot globul, care cântă la rândul lor piesa. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care acest proiect vine să le puncteze – alături de proiectul pe care Apple l-a co-sponsorizat cu GoPro, care-ți oferea de asemenea experiența 360 de grade, videoclipul piesei “The Hills (Remix)” al celor de la The Weekend – este interesul Apple pentru tehnologia de virtual reality. Videoclipul poate fi urmărit acum prin intermediul aplicației gratuite VRSE pentru iOS. Instalați aplicația și accesați clipul, iar apoi după ce începe să ruleze puteți mișca iPhone-ul sau iPad-ul în diferite direcții pentru a testa experiența 360 de grade.

Chris Milk, CEO-ul Vrse, a declarat pentru Wired:
“A fost o experiență uimitoare de lucru cu cei de la Apple a la acest proiect”.
“Jimmy Iovine este desigur foarte interesat de muzică și de inovație și a fost un susținător foarte important al acestui proiect de la început având o contribuție decisivă la îndeplinirea acestui proiect.”

Mai multe videoclipuri 360 ​​de grade sunt în lucru la Apple potrivit lui Milk care spune că Muse a încheit un parteneriat cu Vrse și Apple Music pentru a realiza “un film de acțiune post-apocaliptic”, în VR.
Ar fi interesant dacă am avea un set VR marca Apple pe care să-l vedem.

U2-01-932x466
Screenshot VRSE
U2-07-932x466
Screenshot VRSE
U2-08-932x466
Screenshot VRSE

 

sursa: Wired

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.