imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple și-a rezervat trei noi domenii


Iată că zvonurile legate de Apple Car par a fi din ce în ce mai concrete. Odată cu începerea noului an, cei de la MacRumors au descoperit faptul că Apple a achiziționat trei noi domenii web. Extensiile celor trei domenii sunt de natură să genereze teorii: apple.car, apple.auto și apple.cars. Domeniile sunt rezervate de Apple de acum o lună.

Deocamdată nu există conținut publicat pe nici unul dintre cele trei domenii, însă înregistrările WHOIS indică compania din Cupertino ca proprietarul domeniilor.

Apple-car-domain

Bineînteles că apariția acestor domenii a dat naștere unor speculații legate de așa zisul “Proiect Titan” de construire a unei mașini. Deși Apple nu a confirmat niciodată aceste zvonuri, anul trecut Apple a făcut unele mișcări care par a confirma zvonurile. În luna mai, Tim Cook a avut unele discuții cu Sergio Marchionne șeful Fiat Chrysler, apoi începând din vară, Apple a angajat un număr important de profesioniști ai domeniului de la Tesla și alte importante companii producătoare de mașini.

Părerile sunt împărțite totuși. Unii observatori subliniind faptul că toate aceste evenimente, inclusiv achiziția domeniilor mai sus menționate, ar putea avea la bază dezvoltarea sistemului de infotainment auto al companiei, CarPlay.

carPlay

Faptul că Apple și-a rezervat domeniile este totuși în mod evident un semn al interesului companiei în domeniu și al faptului că ei și-au dorit să nu le achiziționeze altcineva.

Cei de la The Wall Street Journal susțin că există deja un termen de finalizare al “Proiectului Titan” și că acesta ar fi 2019. Ei susțin asta în baza unei întâlniri pe care cei de la Apple au avut-o cu cei de la Departamentul Vehiculelor cu Motor al statului California în cadrul căreia compania a cerut informații legate de legislația statului legată de vehiculele autonome. De asemenea ei s-au mai interesat în septembrie și despre pista de teste auto de lângă San Francisco, GoMentum Station, considerată a fi una dintre cele mai mari și mai sigure piste de teste din lume.

sursa: MacRumors, HIGHSNOBIETY

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.