imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple se ține de cuvânt: noul Mac Pro este pe drum


În aprilie, Cupertino a promis utilizatorilor profesioniști că Mac Pro-ul, care nu a fost actualizat din 2013, va beneficia de o actualizare care va depăși toate așteptările. Ei au reînnoit această promisiune la lansarea iMac Pro.

Apple a perceput corect atmosfera generală în primăvara aceasta. Din ce în ce mai mulți oameni erau supărați deoarece au resimțit faptul că utilizatorii profesioniști au fost neglijați în interiorul ecosistemului și că Apple pur și simplu a uitat de ei. Ce altceva ar fi putut să facă compania, pentru a face față situației?

Au început să vorbească deschis despre problemele și despre planurile lor și despre modul în care vor rezolva această situație. Ei au fost de acord cu faptul că Mac Pro-ul, în forma sa actuală, este un concept greșit, nu pentru că l-au proiectat ​​greșit, deoarece este o capodoperă a ingineriei, ci pentru că lumea și tehnologia se îndreaptă într-o direcție complet diferită.

Mac Pro-ul este produs în Statele Unite.

Pe hârtie, Mac Pro-ul ar fi trebuit să fie extins prin atașarea perifericelor externe la porturile Thunderbolt ale dispozitivului, dar asta nu prea s-a întâmplat. În plus, avem o altă componentă foarte importantă, placa video. Când l-a proiectat, Apple a crezut că viitorul va fi acela de a folosi două carduri video cu performanțe mai scăzute și când ai nevoie putere de procesare, acestea vor putea lucra împreună pentru a putea oferi performanțele necesare. În realitate, pe măsură ce tehnologia a evoluat, acum un singur GPU puternic face totul.

Acum să vorbim și despre dezavantajele actualului design. Primul ar fi faptul că este greu să înlocuiți componentele într-un calculator atât de compact, și al doilea, așa cum a recunoscut Craig Federighi: acest design “trash can” nu este cel mai avantajos din perspectiva gestionării căldurii. Asta ca să nu mai vorbim că strategia pentru linia profesională este diferită acum.

Un concept al următorului Mac Pro.

Asta se întâmpla în primăvară, dar de atunci nu am mai auzit nimic despre viitorul Mac Pro. Deși dintr-un anumit unghi, primul pas către noul concept ar putea fi iMac Pro cu a sa fenomenală putere de procesare, deși această putere nu vine pentru un preț tocmai mic. Cu toate acestea, nu știm încă nimic concret, când va fi lansat noul model promis?

Încă nu știm, dar Apple a vorbit despre asta într-un întreg paragraf al comunicatului de presă pentru noul iMac Pro.

În plus, pe lângă noul iMac Pro, Apple lucrează la un Mac Pro de ultimă generație complet reproiectat, gândit pentru clienții profesioniști care au nevoie de cel mai înalt nivel de performanță, de un sistem de mare putere care să fie conceput într-un design modular, ce poate fi actualizat, precum și de un nou monitor profesional high-end.

Pornind de la sintagma “cea mai înaltă performanță”, Mac Pro-ul ar putea fi chiar mai puternic decât iMac Pro-ul abia lansat. Știind că specificațiile iMac Pro (gama de top) sunt: procesor Intel Xeon clasa W cu 18 nuclee și frecvență de 2,3GHz, 128 GB ECC RAM, placă video AMD Radeon Pro Vega 64 și SSD de 4 TB, ne putem aștepta să vedem o listă de specificații destul de interesantă.

sursa: Macrumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.