imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple se pregătește de introducerea ecranelor OLED pe iPhone


Cei de la Electronic Times, fără a preciza sursele, anunță că LG Display Co Ltd și divizia de producție de ecrane a Samsung Electronics Co Ltd vor livra ecrane organic light emitting diode (OLED) pentru viitoarele modele de iPhone de la Apple.

Se speculează deja de ceva vreme despre utilizarea acestei tehnologii în viitoarele modele de iPhone. Ecranele OLED sunt mai subțiri și oferă o calitate superioară a imaginii față de modelele curente de ecrane cu cristale lichide.

Tehnologia OLED, oferă multe avantaje utilizatorilor de electronice de larg consum comparativ cu convenționalele ecrane LCD. În primul rând această tehnologie consumă mai puțină energie (permițând o mai bună optimizare a consumului bateriei). De asemenea ecranele OLED sunt mai subțiri și mai ușoare decât cele LCD, oferă unghiuri mai mari de vizibilitate, luminozitate și contrast mai bun. Nu în ultimul rând, ecranele OLED au timpi de răspuns mai mici și pot reproduce mult mai bine culorile.

Cei de la ziarul japonez Nikkei spuneau de asemenea, acum o lună, că Apple va începe să folosească ecrane OLED la iPhone-uri începând din 2018.

Conform celor de la Electronic Times cele două firme, Samsung și LG, au planuri să investească 12,8 miliarde dolari pentru a-și extinde capacitatea de producție de ecrane OLED în următorii 2-3 ani. Se pare că va contribui și Apple cu o parte a capitalului pentru a ajuta la finanțarea proiectului.

iphonedisplay

Nici o parte implicată nu a comentat deocamdată. Cei de la LG Display și cei de la Samsung Display au refuzat să comenteze, iar cei de la Apple nu au putut fi contactați pentru moment.

Toate acestea par a fi vești destul de proaste pentru cei de la Sharp și Japan Display, furnizorii de acum de ecrane LCD pentru iPhone. Poate totuși cei de la Japan Display vor investi la rândul lor pentru a putea produce ecrane OLED, așa cum se zvonea acum puțin timp …

sursa: Reuters

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.