imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a reînviat piața de iPad


Ultimii ani au fost grei pentru tablete, chiar și pentru iPad-uri. Acum însă, se pare că Apple a găsit drumul spre inimile clienților. Nou iPad-ul, mai ieftin are un rol mai important în acest lucru decât fratele său mai mare și mai scump, iPad Pro, indiferent cât de miraculos este acesta.

Apple a făcut o mișcare norocoasă. Acest trimestru era cel de-al treilea consecutiv în care compania a reușit să înregistreze o creștere. Și acest lucru se regăsește în recent publicatul raport financiar pentru trimestrul 3 al acestui an. Tot de acolo am aflat că, în mod surprinzător, după o lungă perioadă de declin, volumul vânzărilor iPad a început să crească. Este remarcabil, nu doar pentru că este vorba despre Apple, dar pentru că există o recesiune uriașă pe piața tabletelor.

Indicii nu doar că au crescut ușor, dar au explodat. Creșterea cu 15% a vânzărilor este destul de impunătoare. Cu toate acestea, o umbră întunecată planează deasupra acestor cifre. Veniturile au crescut doar cu 2%, ceea ce ar putea scoate în evidență faptul că lansarea recentă a versiunii “ieftine” de iPad din 2017 a generat o mare parte din aceste cifre.

Se pare că Apple a găsit o modalitate de a crește popularitatea iPad-urilor printre clienți din nou. Au reușit să pună prețul corect noilor dispozitive. Au inclus tot ceea ce ar trebui să fie într-o tabletă, fără extra-uri de ultimă generație, ceea ce le-a permis să mențină prețul destul de jos. Pe de altă parte, noile Pro-uri s-au dovedit a fi niște capodopere. Ne place atât versiunea mai mică, cât și cea mare.

Cheia succesului poate fi iOS 11. Aparent Apple a pus un accent real pe noile funcții exclusive pentru iPad-uri. De aceea am afirmat deja că iPad-urile sunt adevărații câștigători ai noului sistem de operare. A declanșat entuziasmul utilizatorilor chiar înainte de a-l avea în mâini.

Apple a combinat foarte bine hardware-ul și software-ul și se pare că rezultatul le-a plăcut clienților. Presupunem că nu a fost vorba despre faptul că oamenii nu aveau nevoie de iPad, ei au nevoie de tabletă, dar într-un mod diferit. Apple a trebuit să ofere utilizatorilor posibilitatea de a lua o decizie. Cei care folosesc tableta pentru a lucra și au nevoie de un dispozitiv mai puternic pot plăti un pic mai mult pentru a obține ceea ce au nevoie, în timp ce cei care o folosesc doar pentru distracție, ca dispozitiv de divertisment, este inutil să plătească acești bani în plus pentru funcții pe care nu le-ar utiliza. De asemenea, software-ul trebuie să fie personalizat pentru tablete o versiune doar scalată a sistemului de operare al telefonului nu este suficientă. Aceasta poate fi rețeta succesului.

sursa: The Verge

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.