imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple recrutează pentru un job misterios pe un site misterios


Specialiștii HR de la Apple vor să angajeze pentru o poziție care nu este prea bine descrisă și care presupune o responsabilitate enormă, într-un mod care se potrivește oricărui film de spionaj. Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a putea aplica pentru acest job este cel de a găsi site-ul ascuns pe care a fost postat anunțul.

Desigur, toată lumea a auzit de povestiri în care o agenție secretă angajează spioni ascunzând tot felul de puzzle-uri pe internet. Dacă cineva poate rezolva singur toate puzzle-urile, se presupune că persoana va fi, de asemenea, potrivită pentru jobul pe care agenția dorește să-l îndeplinească. Ei bine, Apple caută să angajeze ingineri într-un mod foarte asemănător pentru o poziție destul de misterioasă, cu o mare responsabilitate.

Bănuim că procesul de recrutare este finalizat acum. Site-ul însă a rămas secret până când cineva l-a găsit. Nu numai că editorul ZDNet, Zach Whittaker, a găsit site-ul, dar el l-a și făcut cunoscut tuturor postând URL-ul: us-west-1.blobstore.apple.com. Pentru a fi corecți ar trebui să spunem adresa la care se găsea anunțul, căci imediat ce adresa a devenit publică, Apple a eliminat pagina.

Din fericire, internetul nu uită, așa că putem arunca totuși o privire la anunțul respectiv.

Bună! Ne-ai găsit. Căutăm un inginer talentat pentru a dezvolta o componentă critică de infrastructură care va fi o parte esențială a ecosistemului Apple.

Cât de critică?

Capacitatea datelor: Exabyte (Ed: 1 exabyte = 1.000 petabytes = 1.000.000 terabytes)
Servere: Zeci de mii
Hard discuri: milioane
– citește începutul anunțului.

Restul postării detaliază care sunt așteptările față de angajat și oferă și o descriere foarte vagă a ceea ar presupune job-ul. Chiar și această secțiune are doar întrebări precum: “Îți dorești toate avantajele unei echipe mici dar cu resursele unei companii mari?” sau “Vrei să lucrezi într-unul din cele mai mari centre de procesare a datelor din lume?” și alte lucruri de genul ăsta. Însă nu putem ghici cu adevărat ce ar trebui să facă inginerul care ar fi angajat în urma acestui anunț.

Dacă doriți să aruncați o privire la versiunea arhivată a postării, puteți accesa acest link. Dacă vă simțiți potriviți pentru acest job, nu ezitați să vă trimiteți CV-ul la adresa de e-mail blob-recruiting@group.apple.com; s-ar putea ca procesul de recrutare să fie încă în curs de desfășurare, în ciuda faptului că site-ul a devenit viral.

sursa: 9to5mac

Cu siguranță va trebui să participați și la un interviu personal. S-ar puteți să trebuiască să răspundeți la câteva întrebări destul de interesante în timpul interviului, cum ar fi acestea.

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.