imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple pune la punct servicii de plată directă între persoane


Se pare că Apple încearcă să-și lărgească portofoliul de servicii financiare oferite clienților săi. Pentru a realiza acest lucru este deja în discuții cu câteva mari bănci din SUA. Astfel, transferul de bani între utilizatorii dispozitivelor de la Apple s-ar putea realiza în mod direct. Acest nou serviciu va fi legat de deja existentul Apple Pay.

Conform celor de la Wall Street Journal (WSJ) băncile cu care cei de la Apple s-au angajat în discuții sunt J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo și U.S. Bancorp. Nu este foarte clar în ce stadiu sunt discuțiile întrucât nu s-a obținut nici un comentariu din partea lor.

Se pare că, cel puțin în acest stadiu al discuțiilor, băncile nu vor plăti taxe către Apple pentru a face parte din acest serviciu – a dezvăluit pentru WSJ o persoană familiară cu negocierile în curs de desfășurare. Acest lucru este diferit față de modul de funcționare al Apple Pay, unde băncile plătesc către Apple pentru fiecare tranzacție.

Bloomberg
Bloomberg

Acest tip de tranzacție directă între persoane, peer-to-peer, este o sursă de pierderi pentru companii, întrucât serviciul este oferit gratuit către consumatori dar implică costuri pentru companiile care îl oferă. El este totuși oferit întrucât este privit de respectivele companii ca o modalitate de a atrage cât mai mulți utilizatori pe propriile platformele, prin care îl oferă, sau pentru a face utilizatorii deja existenți să folosească platforma și mai des. În mod evident Apple își dorește să poată oferi acest serviciu pentru a atrage și mai mulți utilizatori să folosească serviciul de plată al companiei, Apple Pay, și pentru a face iPhone-ul și mai indispensabil în viața de zi cu zi.

Acest serviciu este foarte similar cu cel oferit de PayPal prin Venmo, sau de Square prin Square Cash.

Dat fiind faptul că deocamdată nu s-a comunicat nimic oficial cel mai probabil abia în 2016 va putea Apple să ofere acest serviciu.

Momentan Apple Pay este disponibil în SUA și UK.

sursa: re/code

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.