imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple protejează patrimoniul istoric și arhitectural al New York-ului


Apple este o companie care-și ia responsabilitățile sociale foarte în serios. Sunt deja binecunoscute inițiativele destinate să protejeze mediul sau cele de protecție a drepturilor omului. O inițiativă despre care nu s-a vorbit foarte mult până acum este aceea de conservare a valorilor arhitecturale. Tocmai pentru aceasta va fi recompensată, pe data de 9 martie, de către New York City Landmarks Conservancy.

Premiul “2016 Chairman Award” va fi acordat companiei în semn de recunoaștere pentru restaurarea și conservarea unor clădiri istorice importante din New York.

Mai concret, este vorba despre magazinele Apple din Soho, West 14th Street, Upper East Side și Grand Central Terminal. Toate aceste locații sunt nominalizate pentru “combinația dintre tehnologia modernă și arhitectura clasică”. Mai ales Grand Central Terminal este privită ca un important obiectiv istoric și arhitectural, celelalte fiind locații din cadrul unor cartiere istorice.

Premiul “Chairman Award” acordat de New York City Landmarks Conservancy a fost înființat în anul 1988 pentru a recunoaște eforturile organizațiilor și companiilor care demonstrează merite deosebite în protejarea bogatului patrimoniu arhitectural al New York-ului.

grandcentral_hero_2x

Grand Central Terminal este în continuare un element-simbol al New York-ului, rămânând totodată și un important hub de transport. În medie, 700 000 de călători tranzitează stația zilnic.

Dintre cele menționate, cea mai nouă locație Apple este cea din Upper East Side. Aceasta a găzduit până nu demult sediul unei bănci. Apple a remodelat interiorul, păstrând cele mai multe caracteristici originale ale clădirii, refolosind chiar și seiful băncii pe care l-au transformat în cameră VIP.

apple-store-soho-prince-str

Apple Store-ul din Soho se află într-o clădire care a fost înainte ocupată de serviciul de poștă al S.U.A., clădirea suferind renovări în anul 2011.

Cea mai veche locație este cea din 14th Street din Manhattan, transformată încă din 2007 în Apple Store, care se află în centrul cartierului Meatpacking al New York-ului făcând parte din zona istorică Gansevoort Market.

sursa: appleinsider, The New York Landmarks Conservancy

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.