imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a primit un premiu Emmy pentru Siri


Indiferent cât de mulți dintre noi îi folosim sau nu, Siri este unul dintre cei mai buni asistenți personali de pe piață. În mod cert, nu se acordă un astfel de premiu prestigios pentru nimic.

Cei mai mulți dintre noi se gândesc probabil la premiile acordate producțiilor de televiziune în fiecare an atunci când ne gândim la premiile Emmy. Premiul, care este numit și Oscarul producției de televiziune, este considerat a fi cea de-a treia distincție cinematică, pe baza înaltului său rang. Cu toate acestea, nu doar despre asta este vorba la Premiile Emmy. Sunt premii Emmy specifice multor domenii, iar o astfel de categorie este cea pentru Tehnologie și Inginerie.

Acesta este acordat de obicei unor tehnologii care ajută la avansarea televiziunii într-un fel sau altul. De exemplu, discul Blu-ray sau consola Nintendo au primit câte un Emmy, sau chiar tehnologii ciudate, cum ar fi Closed-loop Statistical Multiplexing, care a primit la rândul său un Emmy. Apple se alătură acum acestei mulțimi, Academia Națională de Arte și Științe ale Televiziunii, NATAS pe scurt, recompensând Siri de pe Apple TV cu un Emmy.

Apple a primit premiul acordat în cadrul celei de-a 69-a ediții, anul acesta, la categoria “Navigație vocală contextuală pentru descoperirea și interacțiunea cu conținutul TV” pentru tehnologia care face posibil ca Siri să caute conținut, pe cea de-a patra generație de Apple TV, pe baza comenzilor vocale. Un exemplu pentru asta este faptul că putem obține sugestii de conținut doar întrebând despre un subiect sau numele unui actor. Un alt exemplu este faptul că atunci când utilizatorul întreabă “Ce a spus ea?”, Siri derulează 15 secunde în urmă conținutul pe care-l vizionați, astfel încât să puteți auzi fraza care a fost acoperită de sunetul sirenei ambulanței care trecea pe stradă.

Mai mult, Siri poate înțelege chiar și propoziții mai complexe. Întrebări precum “Cine joacă în acest film?” sau “Cine a regizat acest film?” sunt destul de simple, dar asistentul personal poate gestiona și întrebări cum ar fi “Găsește comedii din anii 80 cu Chevy Chase”. În această întrebare, avem genul, perioada lansării și numele personajului principal ca parametrii de căutare, iar Siri poate găsi răspuns și unei astfel de întrebări. Aceasta este cu adevărat o tehnologie demnă de a fi lăudată.

Ceremonia de premiere nu avea loc în curând. Echipa Apple are timp până pe 8 aprilie 2018 să-și pregătească discursul de mulțumire. Alte companii premiate la această categorie sunt Comcast, Universal Electronics (EUI) și Nuance Dragon TV.

Oricum, nu este prima dată când Apple câștigă un premiu Emmy. Deși este adevărat, până acum premiile pe care le-au primit le-au fost acordate pentru reclamele lor creative, nu pentru tehnologie. Scurtul lor video de 90 de secunde, intitulat “Misunderstood”, publicat în perioada Crăciunului 2013, a câștigat un Emmy.

sursa: Macrumors

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.