imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple pregătește ceva măreț!


Nu, nu ne referim la iPhone 8, la iMac Pro, sau la Watch 3 de această data, dar la ceva complet diferit, nemaivăzut… la ceva.

The Wall Street Journal a făcut câteva descoperiri interesante. A cotrobăit prin portofelul Apple și a cercetat pe ce cheltuie compania acele miliarde. Ce au descoperit a fost că suma cheltuită pe cercetare și dezvoltare a crescut cu 15% în ultimul trimestru, care s-a încheiat în iulie. Apple a cheltuit în total 11,2 miliarde de dolari în ultimele 12 luni în acest sens, ceea ce înseamnă că a investit 5% din venituri în această direcție.

Acest lucru nu este atât de interesant în sine, ci doar dacă luăm în considerare contextul „istoric” în care apare.

Apple nu a cheltuit o partea atât de mare a veniturior pe cercetare și dezvoltare din 2004. Atunci se întâmpla asta cu trei ani înainte de lansarea primului iPhone, indicându-ne astfel  anul în care probabil dezvoltarea a început acestuia . Bazându-se pe asta, Wass Street Journal crede că în câțiva ani

Apple ar putea să lanseze ceva cu o importanță similară cu cea a iPhone-ului.

Evident, nimeni nu știe care ar putea fi acest lucru, dar ne putem gândi la numeroase proiecte care ar putea fi ACEL proiect al viitorului. De exemplu, avem Apple Car, care se pare că va fi o mașină adevărată, nu doar software de condus automat. Echipa de foști directori executivi din domeniul tehnologiilor satelitare poate ar putea justifica aceste cheltuieli.

sursa: 9to5mac

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.