imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple obține 94% din profiturile pieței de smartphone, cu vânzări de doar 14,5% din totalul unităților vândute


Cota Apple din totalul profitului din piața de smartphone a ajuns la 94% în trimestrul care s-a terminat în septembrie. Anul trecut acest procent era de 85%.

Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât Apple ocupă doar locul doi atunci când vine vorba despre numărul de unități vândute, în urma celorlalte branduri care comercializează dispozitive cu o versiune sau alta de Android.

Conform celor de la Canaccord Genuity, Samsung cel mai mare producător de telefoane care rulează Android a obținut doar 11 procente din venitul operațional al pieței de profil. Suma procentelor din grafic depășește 100 de procente întrucât majoritatea celorlalți producători au raportat venituri operaționale negative.

Appleinsider

Mike Walkley, analist la Canaccord, a învinovățit, pentru pierderile înregistrate, chiar companiile care le-au raportat HTC, BlackBerry, Sony și Lenovo (care deține acum Motorola). Acesta a argumentat că incapacitatea acestora de a concura în piața telefoanelor high end, cu prețuri de peste 400 $, este unul dintre principalele motive pentru care respectivele companii au înregistrat pierderi.

Prețul mediu de vânzare (average selling price – ASP) al iPhone în trimestrul terminat în septembrie a fost de 670$ în timp ce ASP-ul Samsung a fost de 180$.

Pornind de la aceste date unii analiști s-au hazardat să se pronunțe prezicând că Apple nu are încotro să meargă decât în jos. Nu aceeași este și părerea lui Tim Cook, directorul executiv Apple care este foarte optimist bazându-se pe faptul că “vânzările iPhone 6 și iPhone 6 Plus au mers foarte bine în respectivul trimestru iar la lansarea iPhone 6s și iPhone 6s Plus s-a înregistrat un nou record de vânzări”. Apoi a adăugat că “am terminat trimestrul cu o cerere pentru noile iPhone care a depășit capacitatea noastră de producție, dar am îmbunătățit considerabil procesul de producție în primele săptămâni ale lunii octombrie.”

La o întrebare a analistei Katie Huberty de la Morgan Stanley despre previziuni pentru următoarea perioadă, Cook a răspuns:

Credem că iPhone-ul va crește în continuare în Q1 și ne bazăm când spunem asta pe switch-eri. Am atins cea mai mare rată de switcheri de la Android, 30%. De asemenea numărul persoanelor care și-au schimbat modelul mai vechi de iPhone cu ultimul model este încă sub 30 de procente, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru noi.

sursa: appleinsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.