imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple nu glumește … curăță întregul App Store


Apple a început curățenia anul trecut și continuă să se desfășurare. Sute de aplicații care nu sunt conforme ghidurilor și regulilor dispar din App Store. Apple elimină aplicațiile “false” în încercarea de a oferi o experiență de utilizare cât mai bună clienților săi.

Există o miriadă de aplicații în App Store. Nu a fost specificat un număr concret al acestora la WWDC anul acesta, dar probabil sunt undeva între 2,5 și 3 milioane. Mai ales dacă ținem cont că Apple a stabilit reguli și ghiduri foarte serioase pentru aplicațiile permise în App Store. Dezvoltatorii au o listă destul de lungă de completat pentru a-și putea încărca munca.

Moderatorii App Store au început să inspecteze conținutul anul trecut și caută acele aplicații care nu se încadrează și nu respectă regulamentul. Ei au “declarat război” acestor aplicații și au început curățenia. Cea mai mare infracțiune este utilizarea de șabloane. Deși acele aplicații care au fost făcute cu producătorii de aplicații folosind servicii online de tip DIY cel mai probabil nu au putut fi încărcate în magazin, există întotdeauna câte un dezvoltator care reușește să se sustragă regulilor. Creațiile lor nu vor avea o viață prea îndelungată.

O aplicație poate fi eliminată, de asemenea, dacă este o imitație sau o copie. Jocurile acelea care dau dependență și sunt extrem de populare, cum ar fi 2048 sau Flappy Bird sunt copiate de multe ori, li se aduc modificări minore și apoi sunt publicate. Chiar dacă sunt doar câteva sute sau mii de utilizatori care le descarcă, din greșeală, fac un profit destul de bun. La fel ca și proprietarii aplicațiilor de tip spam, care permit descărcarea gratuită a conținutului pentru care există drepturi de autor prin aplicațiile lor. Aceștia din urmă sunt vânați și de moderatorii Google Play.

Vor dispărea, de asemenea, și unele titluri clasice odată cu trecerea la iOS 11. Asta, din cauza trecerii la 64 biți. Aplicațiile clasice ale erei pe 32 de biți nu vor mai putea rula. Dezvoltatorii au timp să-și actualizeze creațiile până în septembrie. Deși, dacă o aplicație nu a fost atinsă de nimeni de ceva timp, atunci Apple îi va decide soarta.

sursa: Apple Insider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.