imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Music suferă îmbunătățiri foarte importante


Serviciul Apple Music, atunci când era lansat anul trecut, avea un mare plus în fața celor similare oferite de alți competitori. Este vorba despre iCloud Music Library. Acesta-ți oferă posibilitatea de a-ți stoca librăria de muzică în cloud, putând astfel să asculți piese din colecția ta oriunde te-ai afla. Poți încărca librăria ta în cloud folosind fie Apple Music, fie iTune Match.

Între cele două era totuși o diferență majoră legată de modul în care muzica ta era “urcată” în cloud. iTunes Match identifica piesele pe baza unor eșantioane acustice ale melodiilor, stabilind astfel dacă piesa respectivă există sau nu în vasta colecție de muzică de la Apple, iar dacă aceasta nu se regăsea piesa era urcată. Dacă se regăsea în librăria Apple, era marcată ca existând în Apple Music, iar atunci când doreai să o asculți ea era preluată direct de acolo. În ceea ce privește Apple Music, aici lucrurile stăteau complet diferit. Identificarea pieselor din colecția ta se realiza pe baza metadatelor fișierului media. Evident, această metodă era mult mai puțin precisă generând foarte multe nemulțumiri din partea utilizatorilor. În plus, piesele care nu erau identificate în colecția Apple, erau urcate în cloud dar erau și marcate DRM (difital rights management) și împotriva copierii. Această marcare a generat foarte multe probleme întrucât odată urcată în cloud muzica ta nu o mai puteai asculta pe un alt dispozitiv sau dacă te hotărai să renunți la abonamentul Apple Music.

Ei bine, aceste probleme au fost rezolvate acum. Cei de la Apple au hotărât să renunțe la sistemul de identificare pe baza metadatelor și la marcarea DRM a fișierelor urcate în cloud, folosite de Apple Music.

iTunes-Match

Serenity Caldwell sumarizează în patru puncte consecințele acestor schimbări:

    • Dacă nu utilizezi Apple Music sau iTunes Match

Nu foarte multe, dar dacă te gândești să te abonezi la Apple Music, algoritmul de identificare a muzicii din propria librărie tocmai a devenit mai fiabil și nu mai implică blocarea cu DRM a copiilor din cloud ale propriei biblioteci muzicale.

    • Dacă utilizezi doar iTunes Match

În prezent, serviciul iTunes Match continuă, iar dacă ai un abonament activ acesta nu va dispărea decât atunci când îl vei anula tu.

    • Dacă utilizezi doar Apple Music

Orice piesă achiziționată din iTunes, copiată de pe CD-uri, sau pe care ai avut-o în biblioteca ta va fi în curând clasificată ca Achiziționată, Identificată, sau Încărcată și nu îi vor fi aplicate DRM. Atunci când vei descărca una dintre aceste piese de pe un alt dispozitiv, aceasta este a ta și nu va dispărea nici dacă îți vei anula abonamentul (piesele Apple Music și listele de redare vor dispărea sau vor deveni imposibil de redat dacă anulezi abonamentul, pentru că ele oricum nu au fost piesele tale de la început).

    • Dacă utilizezi și Apple Music și iTunes Match

În curând nu va mai fi nevoie să plătești pentru ambele servicii: Apple Music va avea iTunes Match inclus.

Noile funcționalități nu vor fi disponibile tuturor utilizatorilor imediat, ci treptat. Apple va realiza tranziția a 1-2 % dintre utilizatori Apple Music zilnic, iar aceasta se va realiza automat, utilizatorii nu trebuie să facă nimic. Îți poți da seama dacă contul tău a fost actualizat dacă în iCloud Music Library vezi în dreptul pieselor pe care le-ai încărcat tu în cloud “Identificată” în loc de “Apple Music”.

sursa: iMore

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.