imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Maps va încorpora datele Foursquare


Primul zvon despre posibilitatea de a include datele oferite de Foursquare în Apple Maps au apărut în 2012, dar se pare că abia acum s-a concretizat. Apple Maps Marketing, un site care urmărește partenerii Apple Maps a sesizat faptul că Foursquare a fost adăugat ca partener oficial pe 22 octombrie.

Apple Maps
Apple Maps

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorii Apple Maps? Înseamnă că Foursquare va contribui cu datele sale la Apple Maps, oferind astfel utilizatorilor acces la date despre restaurante, magazine și alte locații, având în vedere faptul că Foursquare s-a concentrat pe prezentarea celor mai bune locuri unde să mănânci, bei, faci cumpărături sau vizitezi în orice oraș din lume.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Foursquare, aceasta este o aplicație care pe baza locurilor în care ai mai fost și a lucrurilor pe care le-ai completat în aplicație dar și a feedback-ului altor utilizatori îți recomandă ce este interesant în jurul locului în care te afli. Cum spuneam și mai sus Foursquare se concentrează pe locații “leisure”: restaurante, baruri, cluburi, magazine, etc. Aplicația merge chiar mai departe, oferind recomandări personalizate pe baza momentului zilei în care accesați informația, vă va indica locuri unde să mâncați micul dejun dacă este dimineață, locuri unde să luați cina dacă este seară, etc. La ora actuală Foursquare este principalul concurent pentru Yelp.

Până în 2014 aplicația era integrată și cu serviciile de social networking care permiteau utilizatorilor să arate prietenilor locul în care se aflau folosind funcționalitatea de “check in”. Din păcate au separat această funcționalitate de aplicația principală Foursquare și în 2014 au lansat o aplicație complementară Swarm care oferă acum funcționalitatea de social media. Se pare că această decizie nu a fost foarte fericită generând o reacție destul de negativă din partea utilizatorilor. În aceste condiții parteneriatul cu Apple pare unul binevenit pentru companie.

sursa: MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.