imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple investește 1 milion de euro în cercetarea generării de energie cu ajutorul valurilor


Continuând linia inițiativelor de protejare a mediului și de folosire a energiei regenerabile, Apple va finanța cu 1 milion de euro cercetarea folosirii energiei valurilor de către cei de la Sustainable Energy Authority of Ireland (SEAI).

Lisa Jackson, Vice President-ul Apple pentru Mediu, Politică și Inițiative Sociale, cel mai bine cunoscută pentru precedenta sa poziție, cea de administrator al United States Environmental Protection Agency (EPA), a declarat:

Suntem foarte interesați de posibilitatea ca energia oceanului să devină într-o zi o sursă de energie curată pentru centrul de date pe care-l construim în Athenry, County Galway. Suntem hotărâți să ne urmărim scopul de a folosi la toate centrele noastre energie 100% regenerabilă și considerăm că investiția în astfel de proiecte inovative ne va înlesni atingerea țelului nostru.

Finanțarea Apple îi va ajuta pe cercetătorii situați în stația de testare Galway Bay Ocean Energy să-și testeze tehnologiile și prototipurile de echipamente construite pentru valorificarea energiei valurilor.

Ocean Energy Test Site în Galway Bay, Ireland
Ocean Energy Test Site în Galway Bay, Irlanda

Energia valurilor este doar una dintre energiile regenerabile în care a investit Apple în efortul de a proteja mediul. Până acum energia solară este domeniul în care a investit cel mai mult – acest lucru este explicabil datorită faptului că tehnologia de valorificare a energiei solare a început deja să se maturizeze și prețurile ei să scadă – dar a mai investit și în alte tehnologii cum ar fi: cea eoliană, cea bazată pe biogaz, hidroelectrică și geotermală. De asemenea s-a implicat și în a-și ajuta furnizorii să treacă la surse de energie curată și regenerabilă.

Inițiativa celor de la Apple a fost salutată și de oficialii irlandezi, Alex White – ministrul irlandez pentru comunicații, energie și resurse naturale – a declarat:

Coasta vestică a Irlandei este cunoscută pentru faptul că are una dintre cele mai bune resurse de energie a valurilor din lume și ne bucurăm că Apple și SEAI au semnat acest angajament care să ajute la valorificarea acestei surse de energie regenerabilă. Este o realizare importantă pentru Irlanda și vine să sublinieze faptul că țara noastră este deschisă oricărei colaborări atunci când vine vorba despre dezvoltarea tehnologiilor de valorificare a energiei oceanului.

sursa: Cult of Mac, SEAI

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.