imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple intenționează să integreze Siri în mesaje


Asistenții personali sunt noul trend: primim zilnic știri despre tehnologiile în curs de dezvoltare și, din fericire, nu doar din partea concurenței. Din ultimul brevet pentru care Apple a aplicat putem afla că dorește să îmbunătățească atât hardware-ul cât și software-ul Siri în viitor.

Brevetul în cauză a fost aprobat sub numele de „Asistent inteligent automatizat într-un mediu de mesagerie”. Fișierele conțin imagini detaliate despre cum ar arăta în practică. Cea mai importantă caracteristică a acestui brevet este faptul că Siri ar putea în viitor să inițieze interacțiunea într-un mediu de chat în grup, pe lângă faptul că ar putea să comunice individual cu utilizatorul.

Acest sistem imaginar ar fi foarte diferit în comparație cu ceea ce suntem obișnuiți acum, cel mai mare avantaj fiind recunoașterea vocii. Indiferent cât de mult ne-am fi dorim să fie altfel, Siri nu este inteligent sau isteț. Cu această nouă dezvoltare, Apple ar putea să stabilească drumul spre o utilizare reală a inteligenței artificiale dar, mai întâi, să vedem ce ne-ar putea oferi nouă, utilizatorilor, un astfel de sistem.

Pe lângă faptul că ar fi capabil să analizeze cu mai mare acuratețe datele pe care le adăugăm, adică graiul nostru, Siri ar putea învăța obiceiurile utilizatorului prin solicitarea unui răspuns într-un format text atunci când aude propoziții ambigue. De asemenea, se vorbește în descrierea brevetului că asistentul personal Apple ar putea evalua și examina fotografiile salvate. Am văzut o astfel de funcție introdusă în produsele altor companii, deși aceasta nu a funcționat întotdeauna.

Prin conectarea comunicațiilor bazate pe voce și text, Apple s-ar putea asigura că pentru utilizatori comunicarea rămâne cea mai sigură și confortabilă. Siri ar putea salva comenzi vocale sub formă de mesaje și astfel ar crea o relație mai apropiată cu utilizatorul. Pe lângă recunoașterea lor în acest sistem bazat pe text, Siri ar putea să-și amintească ce vede în imagini.

Un exemplu simplu: ești în magazin la raionul cu șampoane și te gândești cu voce tare că sigur ai încerca noul tip de șampon dacă acesta ar fi mai ieftin, dar totuși ai nevoie de alt tip de șampon anti-mătreață, așa că o să cumperi unul. Câteva săptămâni mai târziu îi menționezi lui Siri că nu mai ai șampon și că ai nevoie să-ți aducă aminte data viitoare când ajungi în magazin, asistentul îți poate recomanda să utilizezi un alt tip de șampon în funcție de variația prețurilor.

În concluzie, sistemul ar putea crea o gestionare globală a imaginilor și informațiilor audio disponibile cu ajutorul Internetului, integrate într-un format de chat. Sună foarte bine, mai ales dacă funcționează într-un mod care poate folosi cu adevărat datele prezente în avantajul utilizatorului. Nu știm încă cum vor arăta informațiile din brevet în viitorul apropiat, dar știind toate acestea, suntem din ce în ce mai nerăbdători să vedem ce va aduce anul acesta WWDC, unde Siri va fi cu siguranță un subiect important.

sursa: Apple Insider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.