imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple insistă ca Facebook să elimine din App Store aplicația VPN de colectare de date


Apple s-a săturat în cele din urmă de acțiunile pe care Facebook le întreprinde în numele „securității” prin aplicația VPN pe care platforma de socializare a achiziționat-o nu de mult…

În urmă cu aproximativ jumătate de an, am prezentat așa numita funcție Protect de la Facebook, care e de fapt un serviciu de VPN – Virtual Private Network. Cel puțin în teorie. Scopul unui astfel de serviciu e acela de a-ți păstra datele ascunse și criptate, astfel încât să poți naviga pe internet qvasi-anonim.

Se zvonește, însă, că această aplicație gratuită îți colectează datele personale și informațiile despre traficul pe care îl generezi ca un veritabil aspirator de date. Mai mult, Facebook a implementat această funcție în aplicația sa oficială sub numele de Protection.

Acest meniu ne duce la aplicația Onavo VPN, pe care Facebook a achiziționat-o în 2013, dar dacă citești descrierea, îți poți da seama imediat care este principiul de bază:

Pentru a asigura acest nivel de protecție, Onavo utilizează un VPN pentru a stabili o conexiune care să direcționeze tot volumul de comunicare al rețelei dumneavoastră prin serverele Onavo. Ca parte din acest proces, Onavo vă va colecta traficul mobil de date. Asta ne ajută să îmbunătățim și să operăm serviciile Onavo analizând modul în care utilizați site-urile, aplicațiile și datele.

Pentru că facem parte din Facebook, aceste informații sunt utilizate de asemenea pentru a îmbunătăți produsele și serviciile Facebook, pentru a afla ce fel de produse și servicii apreciază oamenii, și pentru a crea experiențe mai bune

Simplu spus, potrivit unui raport Wall Street Journal, spionajul gratuit sub pseudonimul Protection va lua sfârșit, pentru că Facebook va înlătura curând această aplicație. Așadar, oficial, Apple nu forțează platforma de socializare să facă asta, dar probabil că a pus ceva presiune pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al companiei a comentat pe marginea acestei probleme, recunoscând, practic, blocajul.

Am fost întotdeauna transparenți, atunci când oamenii au descărcat Onavo, cu privire la informațiile pe care aplicația le colectează și la modul în care sunt folosite. În calitate de dezvoltator pe platforma Apple, respectăm regulile stabilite.

Ei bine, cam asta e povestea; de acum vom avea o aplicație de spyware în minus pe App Store…

Sursa: The Verge

ipadmini5
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.