imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple îndepărtează aplicațiile ilegale din App Store


De data aceasta, știrea nu se referă la China și nici măcar la aplicațiile pe 32 de biți: compania continuă vânătoarea aplicațiilor care nu respectă regulile din Iran. Nu este o decizie surprinzătoare având în vedere sancțiunile impuse Iranului de către SUA.

Apple a devenit recent foarte brutală cu privire la aplicațiile dezvoltate de companiile din Iran, mai ales împotriva celor care promovează servicii locale, cum ar fi Snapp, echivalentul local al Uber-ului, sau DelionFoods care oferă un serviciu de livrare a mâncării la domiciliu. Deși aceste companii sunt foarte populare în Iran, dezvoltatorii aplicațiilor menționate anterior nu au putut actualiza aplicațiile de luni de zile conform articolului TechRasa. Aplicațiile lor au dispărut complet din App Store.

Pentru a fi mai exacți, nici nu există un App Store oficial iranian, în plus, nu puteți cumpăra în mod legal un iPhone. Acestea sunt introduse ilegal în țară, chiar dacă 11% din piață este deținută de Apple. În ciuda acestui fapt, lucrurile nu au stat pe loc: 48 milioane de smartphone-uri au fost vândute în Iran, țară cu o populație de 80 de milioane de cetățeni, iar acum există 47 de milioane de utilizatori ai rețelelor sociale. Reacționând la o petiție semnată de 2 300 de persoane, Apple a declarat că în App Store nu poate exista conținut pentru anumite țări aflate sub embargou impus de SUA.

Situația este asemănătoare și în ceea ce privește Google, deși ei nu au fost nevoiți să procedeze la fel de drastic ca Apple: Play Store-ul activ în Iran permite numai încărcarea de aplicații gratuite. Proaspăt numitul ministru al telecomunicațiilor din Iran, Mohammad-Javad Azari Jahromi, a spus că Apple nu respectă drepturile clienților făcând acest pas, ceea ce va avea consecințe.

Petiția conține, de asemenea, o scrisoare direct adresată lui Tim Cook, în care detaliază modul în care această decizie va avea un efect dramatic asupra startup-urilor și a economiei iraniene, iar multe persoane își vor pierde locul de muncă datorită acestei decizii. Apple a reacționat spunând că va permite aplicațiilor abia interzise accesul înapoi în App Store cât mai curând posibil.

sursa: The Verge

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.