imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple încearcă să protejeze succesul iPhone 8


Ideea este că și cei din Cupertino și-au dat seama că un preț de pornire de 1.000 de dolari va fi destul de mare, așa că au adăugat produsului pachete iCloud și Apple Music „gratuite” în încercarea de a atrage clienții.

Este de așteptat ca prețul unui iPhone 8 să fie mai realist decât ce a crezut multă lume în primă fază. Cu toate acestea, dispozitivul tot va fi cel mai scump iPhone din toate timpurile, dar se pare că prețul de pornire se va opri în jurul a 1.000 de dolari. Sunt bani mulți, chiar și dacă iPhone 8 va fi cel mai bun telefon făcut vreodată. Compania de analiză Barclay estimează că Apple e conștientă de faptul că eticheta de preț va face chiar și clienții care „cumpără automat un nou iPhone” să dea din cap, astfel încât compania va încerca să facă suferința clienților fideli mai ușoară.

Barclay speculează că nu există o soluție mai bună decât ca Apple să ofere abonamente Apple Music și / sau spațiu în plus de stocare iCloud „gratuit” odată cu noile dispozitive. Această idee nu e tocmai greșită. Pe Apple nu ar costa-o prea mult să ofere abonamente gratuite Apple Music pentru câteva luni și nici nu ar face o gaură prea mare în buget oferirea spațiului în plus iCloud. Ar fi cu siguranță un scenariu în care și compania și clienții ar avea de câștigat, în special din moment ce ar putea oferi aceste servicii mai multor persoane care e posibil să rămână abonați după ce oferta promoțională se va fi încheiat.

Totuși, există un element foarte important pe care, în opinia noastră, Apple îl uită:

oamenii vor cumpăra iPhone 8 într-un fel sau altul; Apple nu trebuie să-i „mituiască” pentru a o face.

Au existat numeroase sondaje de pieță care au arătat că loialitatea față de brand a utilizatorilor Apple este excepțional de puternică. În cadrul celui mai recent studiu de acest fel organizat de Fluent, 2.000 de proprietari de smartphone americani au fost întrebați despre intențiile lor. Lecția pe care am învățat-o din această cercetare este că doar 5% din utilizatorii Apple plănuiesc că migreze spre Samsung. 79% dintre cei care au răspuns au spus că plănuiesc să cumpere dispozitive Apple și în viitor. Acest număr este extrem de ridicat în lumina altui studiu organizat de companie, în care loialitatea față de brand a utilizatorilor de Android a fost în medie de 32%. Samsung a fost pe primul loc, cu 61%, care tot este la mare depărtare de acel 79%.

Ca să fim sinceri, analiștii de la Barclay nu au fost niciodată genul de oameni optimiști. Acum câteva luni au crezut că luna septembrie va fi plină de dezamăgiri, lacrimi și o mulțime de nopți nedormite fiindcă iPhone 8 nu va îndeplini toate visele legate de el deja. Ei s-au bazat pe informația pe atunci foarte recentă care spunea că Apple avea probleme atât cu funcția de încărcare wireless, cât și cu dezvoltarea Touch ID, așa că pregătirea dispozitivului la timp nu ar fi fost sigură.

Acum însă știm că totul va fi bine la ora lansării și nu a avut rost să fim prea negativiști despre asta. Din ce am aflat până acum despre iPhone 8, nu pare că Apple ar fi forțată să ofere pachete iCloud și Apple Music gratuit. Am paria că stocul de iPhone 8 pe care Apple îl are se va epuiza în primele 25 de secunde în septembrie, fie că va costa 1.000 de dolari sau nu.

În orice caz, nu ar fi un caz fără precedent dacă Apple va introduce o promoție ca asta. De exemplu, căștile BeatsX pe care le-am testat de asemenea au venit în cutie cu un cupon pentru Apple Music gratuit timp de trei luni. Să nu uităm nici de iPhone 5s, căruia Apple i-a adăugat un pachet iWork gratuit în momentul achiziției (pe vremea aceea el nu era gratuit).

sursa: 9to5mac, 2

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.