imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ia foarte în serios sănătatea inimii tale


Ce altceva ar putea dovedi Heart Study App, și cercetarea cardiovasculară efectuată în parteneriat cu Universitatea Stanford.

Această cercetare este complet unică în domeniul său, deoarece aceasta este prima cercetare oficială realizată exclusiv pe baza datelor furnizate de senzorii Apple Watch. Pe lângă faptul că poate sesiza un ritm cardiac neregulat, un alt scop este acela de a avertiza utilizatorii de aceste nereguli printr-o aplicație.

Senzorii Apple Watch-ului emit cu LED-urile sale sute de lumini verzi pe secundă și fotodiodele sensibile la lumină preiau semnalul pentru a furniza datele necesare măsurării pulsului prin încheietura mâinii. Senzorii fac măsurători în diferite puncte ale încheieturii, care apoi sunt analizate de algoritmii Apple pentru a obține cele mai precise rezultate posibile. Chiar și cercetătorii de la Universitatea Stanford au afirmat că măsurătorile Apple Watch sunt cele mai exacte de pe piață.

Sursele spun că dacă proiectul va reuși așa cum doresc cei din Cupertino și rezultatul studiului inițial efectuat pe 500 000 de persoane va ajunge într-o fază de publicare, atunci ei vor putea în curând să trimită aceste rezultate FDA-ului, cu scopul de a evidenția rolul software-ului Apple Watch-ului în cercetare.

Importanța Apple Watch-ului poate fi resimțită deja și în afara SUA, unde tot mai mulți medici și cercetători în domeniul sănătății se bazează pe datele furnizate de accesoriile medicale. Apple prin platforma ResearchKit oferă astfel de instrumente profesioniștilor, date care pot fi utile în cercetarea autismului sau a bolii Parkinson.

Apple a pus un mare accent pe accesoriul numărul unu al companiei care poate ajuta la monitorizarea și menținerea stării de sănătate în cele mai multe moduri posibile și face totul pentru ca cele mai recente funcții ale dispozitivului să fie testate și aprobate în laboratoare. De curând a apărut și posibilitatea ca acesta să poată măsura chiar și tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge și se pare că au găsit chiar și o soluție pentru o curea “autoreglabilă” care să ajute la asta.

Se pare că le sunt răsplătite aceste eforturi. Chiar și FDA-ul, de altfel foarte strict, a recunoscut și recompensat eforturile celor de la Apple, autorizând recent primul accesoriu medical pentru Apple Watch, ceea ce reprezintă un pas uriaș pentru companie în ceea ce privește cercetarea medicală.

sursa: Apple Newsroom, Business Insider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.