imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Glass poate veni cu Dual 8K Display


De data aceasta, CNET a primit câteva informații despre ochelarii AR / VR de la Apple, care sunt în curs de dezvoltare. Potrivit surselor, putem conta pe unele specificații cool, dar introducerea lor este destul de îndepărtată.

Conform lui Gurman, CNET a spus multe despre ochelarii AR / VR de la Apple. Articolul susține că, potrivit surselor anonime, datorită noilor tehnologii care există în prezent, ochelarii care se află în construcție ar putea rezolva cele mai mari două probleme ale ochelarilor VR: prezența multor cabluri și transmiterea de date de mare viteză

Pentru inginerii dezvoltatori, acest lucru înseamnă foarte multe nopți fără somn, deoarece sursele susțin că mașina va avea specificații nemaiîntâlnite până acum. Cele două display-uri cu rezoluție de 8K fiecare sunt doar câteva dintre acestea. Doar pentru comparație, tehnologiile VR actuale sunt pe cale să ajungă la 4K.

Dispozitivul ar fi conectat la o “cutie” specială care ar fi responsabilă de transferul de date wireless. Tehnologia 60GHZ WiGig are grijă să transfere cantități uriașe de date într-o clipă. Această viteză există în prezent, dar poate fi realizată cu o grămadă de cabluri care limitează într-adevăr experiența utilizatorului.

O cameră externă, care captează lumea exterioară, ar fi conectată la toate acestea – ar sprijini funcțiile realității augmentate. Dispozitivul ar fi susținut de propriul procesor Apple 5nm. Aceasta este o tehnologie pe care cu siguranță trebuie să o așteptăm, deoarece cel mai puternic cip A11 Bionic al companiei are acum o tehnologie de 10nm.

Dezvoltarea tehnologiilor se desfășoară sub numele de cod T288, iar lansarea lor este estimată, cel mai devreme în 2020. Având în vedere ideile ambițioase pe care le presupune proiectul, nu este atât de mult timp precum pare.

[02_Apple_Glass_May_Come_With_Dual_8K_Displays.jpg]

Programarea lansării pentru anul 2020 se potrivește cu așteptările lui Gurman. Binecunoscutul profet al Apple, care folosește surse de încredere, spune că Apple Glass va avea propriul ecran, cipuri și un sistem de operare numit rOS (Reality Operating System). Potrivit lui Gurman, accelerarea și dezvoltarea cercetării, precum și tehnologiile necesare vor fi disponibile în anul 2019.

Tim Cook susține ideea ochelarilor AR/VR și a ținut discursul obișnuit “nu primii, dar cei mai buni”

Vă pot spune că tehnologia însăși nu există pentru a face acest lucru într-un mod de calitate. Dar acum, orice veți vedea pe piață, în curând, nu va mai fi ceva ce să ne satisfacă pe toți. Nici nu cred că marea majoritate a oamenilor ar fi mulțumiți. Nu ne pasă deloc să fim primii, vrem să fim cei mai buni și să oferim oamenilor o experiență extraordinară.

Conform declarației, putem considera că Apple are câteva idei despre ochelari. Dar, așa cum se întâmplă mereu cu sursele anonime, nu putem ști cât de sigure sunt sursele CNET. Avem mult timp până în 2020 și vom avea cu siguranță informații diferite.

Sursa: The Verge

 

 

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.