imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple funcționează acum cu 100% energie verde


Totul, de la mufele din sediul din Cupertino, până la parcurile gigantice de servere, este alimentat cu energie verde în sediile Apple. Și nu doar în S.U.A., ci în întreaga lume, mai exact, în 43 de țări diferite. Ieri s-a atins cota de 100% în utilizarea de surse de enrgie verde.

Adoptarea unei politici verzi se numără acum printre prioritățile companiei și este în mod evident o responsabilitate corporatistă importantă. Apple nu se ocupă într-o mare măsură de sursele regenerabile de energie din pură amabilitate, dar este incontestabil că acțiunile și campaniile „vopsite în verde” au succes în prezent.

Și Apple joacă dur. În cazul unei companii de o asemenea mărime chiar și operarea în proporție de 50% cu surse regenerabile de energie ar fi foarte apreciată, cu toate acestea, Apple nu acceptă compromisuri, au atins 100%. În întreaga lume, până la cel mai mic sediu din India, în 43 de țări. Tim Cook a comentat anunțul în felul următor:

Ne-am angajat să lăsăm în urma noastră lumea într-o stare mai bine decât am găsit-o. După ani de muncă grea, suntem mândri că am atins acest reper important”, a declarat Tim Cook, CEO al Apple. „Vom continua să împingem limitele a ceea ce este posibil cu materialele din produsele noastre, modul în care le reciclăm, sediile noastre și munca noastră cu furnizorii pentru a stabili noi surse creative și prospective de energie regenerabilă, deoarece știm că viitorul depinde de aceasta.

Pentru a atinge 100%, Apple a investit cu adevărat mulți bani, timp și energie pentru a realiza acest proiect. Au instalat rețele de panouri solare, ferme eoliene și au studiat soluțiile pe bază de biogaz, precum și tehnologii de stocare a energiei.

Potrivit anunțului oficial, există alte 25 de proiecte în curs de desfășurare care se ocupă de energia regenerabilă și care au o capacitate de 626 megawați. Doar în 2017 au fost deschise parcuri de panouri solare care pot produce 286 megawați, ceea ce este mai mult decât poate furniza oricine altcineva într-un an. Există alte 15 proiecte în curs de dezvoltare care vor furniza energie verde de 1,4 gigawați pentru 11 țări.

Atingerea obiectivului de 100% a fost un vis imens al Apple. Ca un prim pas, în 2011, compania a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 54%, ținând 2,1 milioane de tone de CO2 departe de atmosferă. În 2014, toate centrele de date au funcționat cu energie verde, iar în 2016 cantitatea de energie din surse regenerabile a ajuns la 96%. Doar doi ani au mai fost necesari pentru a obține restul de 4%.

De asemenea, trebuie să menționăm că furnizorii nu sunt incluși. Iar componentele dispozitivelor sunt expediate din multe regiuni ale lumii. Aceasta nu este cea mai ecologică soluție. Apple îi încurajează totuși pe toți partenerii lor de afaceri să se alăture mișcării verzi: 23 de furnizori s-au alăturat deja inițiativei lor, inclusiv Quanta Computer, Pegatron și Finisar.

Chiar dacă această inițiativă este utilă și pentru consolidarea brandului, Apple a făcut treabă bună!

 

Sursa: MacRumors

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.