imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple face Swift open source


Conform unui studiu al celor de la StackOverflow, limbajul de programare Swift este cel mai îndrăgit limbaj al anului 2015.

Swift este un limbaj de programare modern introdus de Apple pentru a permite developerilor să realizeze aplicații OS X și iOS. Este foarte probabil să înlocuiască limbajul Objective C întrucât generează cod mult mai stabil iar cicli de dezvoltare sunt mai scurți decât limbajul pe care îl înlocuiește.

Apple le-a declarat celor de la Computerworld că intenționează să facă facă Swift 2.0 open source “până la sfârșitul acestui an” în ceea ce mulți developeri deja denumesc a fi “un important punct de referință în industria de profil”.

Transformarea Swift în open source înseamnă propriu-zis că Apple va oferi “porturi” pentru OS X, iOS și Linux, iar codul va include și compilatorul și librăria standard Swift.

Credem că va fi uimitor să ai Swift pe toate platformele tale preferate – a declarat Apple în momentul în care și-a anunțat planurile.

Foarte mulți dezvoltatori de aplicații au îmbrățisat deja Swift. Printre aceștia se numără: Vine, LinkedIn, Getty Images, Slack, Dow Jones, Playlist Media și Yahoo. Cei care dezvoltă aplicația Lyft au rescris complet aplicația utilizând Swift și au zis că noua aplicație “are doar o cincime din numărul de linii de cod comparativ cu precedenta versiune și se așteaptă ca și pentru update-urile următoare să dureze mai puțin dezvoltarea.”

Cei de la TIOBE care au creat și menținut Indexul Tiobe, care măsoară popularitatea unui limbaj de programare, au nominalizat Swift-ul printre primele 15 cele mai populare limbaje; ThoughtWorks Technology Radar de asemenea recomandă Swift ca limbaj pe care industria de profil ar trebui să-l adopte. O altă companie, PerfectlySoft, lucrează ladezvoltarea unei soluții denumite Perfect care să permită dezvoltatorilor să utilizeze Swift în “data center-uri”.

sursa: Computerworld

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.