imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple face App Store mai sigur ca niciodată


Se pare că Apple a început să urmărească și să sancționeze acele aplicații din App Store în cazul cărora au apărut semne ale unei folosiri improprii a datelor personale ale utilizatorilor.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale App Store-ului este faptul că Apple se asigură că dezvoltatorii acționează în conformitate cu politicile date. Respectarea strictă a regulilor este un lucru greu de făcut, iar odată ce este acceptată cererea, dezvoltatorii continuă să fie supravegheați. Și pe bună dreptate!

Recent, Apple a început să sancționeze aplicațiile care partajează datele de locație. Apple va elimina acele aplicații care au încălcat politicile din App Store și îi va informa pe dezvoltatori cu privire la decizie:

Aplicația transmite date privind locația utilizatorului către mai multe părți, fără consimțământul explicit al acestuia și în scopuri neautorizate.

După eliminarea oricărui cod care încalcă regulile, dezvoltatorii pot urca aplicația înapoi în App Store doar după ce au parcurs din nou procesul de aprobare.

Apple afirmă acest lucru în mod clar în politica lor:

Este interzisă utilizarea sau transmiterea datelor personale ale cuiva fără a obține în prealabil permisiunea acestuia și fără a oferi acces la informații despre cum și unde vor fi utilizate datele.

Datele colectate de la aplicații nu pot fi utilizate sau partajate cu mai multe părți, în scopuri care nu au legătură cu îmbunătățirea experienței utilizatorului sau a performanței software / hardware conectate la funcționalitatea aplicației.

Vă spunem sincer, noi am citit cu plăcere despre aceste reglementări, deoarece o astfel de atenție este deosebit de necesară în lumea aplicațiilor, mai ales dacă aplicațiile sunt amenințate de hoți de date. În ceea ce privește sancțiunile actuale, Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), inițiat de UE, a influențat foarte mult planurile Apple.

Apple a început curățenia anul trecut în iOS App Store, când au eliminat toate aplicațiile învechite, neactualizate, care nu ofereau suport pentru 64 de biți. Eliminarea acestor aplicații a avut următorul rezultat: pentru prima dată în 2017, a scăzut numărul de aplicații din App Store. Spre sfârșitul anului trecut, au inițiat astfel de reglementări pentru Mac App Store. Și în aprilie a mai existat un alt anunț.

Sursa: 9to5Mac

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.