imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple este loial utilizatorilor și nu serviciilor de informații


Nu este pentru prima dată când Apple este în favoarea dreptului utilizatorilor la viață privată în detrimentul curiozității diferitelor autorități. Cu iOS 12, se pune capăt oportunității care a făcut posibil până acum ca serviciile de informații să aibă acces la datele din iPhone-uri.

Știm încă de pe vremea cazului Apple vs. FBI concepțiile diferite ale companiei cu privire la accesul autorităților la diverse date. În schimb, autoritățile văd altfel lucrurile. Ele susțin că este absolut necesar ca investigațiile să aibă acces la datele găsite pe dispozitive, în timp ce Apple crede că dacă FBI poate avea acces la date, oricine ar putea, astfel încât trebuie să excludă toate potențialele pericole de la bun început.

Este greu de stabilit care parte are dreptate și care nu, nu vom dezbate această temă, deoarece fiecare este liber să aleagă cu cine este de acord. Totuși, este sigur că Apple pare să închidă cu iOS 12 o lacună tehnologică care a permis până acum reprezentanților legii să pătrundă fără permisiune în iPhone-uri.

Caseta GrayKey 

Cunoașteți caseta GrayKey? Caseta GrayKey este un instrument care a fost achiziționat de sute de organisme responsabile de aplicarea legii din SUA. Caseta GrayKey este proiectată să se conecteze la portul Lightning al unui iPhone și să utilizeze o conexiune de date pentru a forța un cod de acces în doar câteva ore. Utilizatorii nu aveau de ce să se teamă de hackerii obișnuiți, ci doar de agențiile care aveau acest instrument și care puteau să îl folosească foarte ușor în scopuri mai mult sau mai puțin oneste.

Apple pur și simplu nu poate permite să se întâmple asta, deoarece compania insistă pe conceptul de iPhone imposibil de ”spart”.

Pentru a realiza acest lucru, iOS 12 va avea un nou meniu automat denumit USB Accessories. Acesta va bloca transmisia de date prin portul USB în cazul în care dispozitivul nu este blocat timp de mai mult de o oră. Cu această soluție, va fi imposibilă folosirea unor unelte precum caseta GrayKey, deoarece acestea nu pot face nimic cu telefonul dacă depășesc limita de o oră, încărcarea rămânând în continuare posibilă.

Dacă utilizatorul dorește să dezactiveze funcția din anumite motive, este bineînțeles posibil. Cu toate acestea, nu merită, deoarece nu veți simți nici o schimbare în timpul utilizării cotidiene.

Sursa: MacRumors

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.