imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple consideră depășite primele modele Retina MacBook Pro


În urmă cu aproximativ 6 ani, pe 11 iunie 2012, Apple a introdus primul Retina MacBook Pro la  conferința WWDC din acel an. Toată lumea a fost impresionată de modelul incredibil de subțire și a fost interesată să îl achiziționeze.

Modelul a fost popular printre utilizatori, printre aceștia numărându-se și unii dezvoltatori celebri, cum ar fi Marco Arment, CTO al Tumblr, care a afirmat că acesta este “cel mai bun laptop realizat vreodată”. Funcționalitatea și portabilitatea acestuia nu mai par astăzi atât de ieșite din comun, dar, în acele zile, Retina MacBook Pro a reprezentat o adevărată inovație.

“Introdus in 2012, la mai puțin de un an de la moartea lui Steve Jobs, pentru mine [Retina MacBook Pro] reprezintă punctul culminant al viziunii sale despre Mac”, a spus Arment, într-o postare pe blog anul trecut.

Modelul introdus în 2012 avea multe avantaje, în comparație cu cele precedente: era mai subțire, fără a menționa că a fost primul MacBook Pro cu un ecran Retina. În același timp, în comparație cu modelele de astăzi, putea asigura mai multe opțiuni de conectivitate, inclusiv o pereche de porturi Thunderbolt și USB-A, un port HDMI, un slot pentru card SD. Greu de imaginat astăzi.

Din păcate, avem vești proaste pentru fanii Retina MacBook Pro. De acum înainte, Apple consideră oficial modelul introdus acum 6 ani ca fiind depășit. Este ca și cum l-ar pensiona, dar nu-i asigură pensie. Viața nu este întotdeauna dreaptă.

Mai exact, înseamnă că Apple și furnizorii de service autorizați Apple nu mai sunt obligați să furnizeze service hardware și piese de schimb pentru acest model. Desigur, există excepții ca întotdeauna, de exemplu, în statul California și în Turcia. Echipa de asistență a Apple va continua să răspundă la întrebări legate de MacOS și va oferi ajutor în orice situație.

Știm că această companie își actualizează întotdeauna linia de produse și le selectează pe cele depășite, dar este încă greu de acceptat faptul că timpul a ucis încetul cu încetul iubitul nostru model Retina MacBook Pro… Cine va fi următoarea victimă?

Sursa: MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.