imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple chiar a luat în calcul înlăturarea portului Lightning Connector


Odată cu înlăturarea conectorului audio jack, în cadrul de aluminiu al iPhone-ului a rămas un singur orificiu. Cu toate astea, Apple a luat în calcul și înlăturarea portului Lightning Connector.

Ieri am scris despre faptul că Mark Gurman, bine-cunoscutul prezicător al proiectelor Apple care lucrează pentru Bloomberg, a publicat o informație privind lansarea încărcătorului AirPower. În declarația sa, Gurman face referire la câteva provocări tehnice, dar precizează de asemenea că

Apple a luat în calcul eliminarea completă de pe iPhone X a sistemului de încărcare prin cablu

„Pe durata procesului de dezvoltare a modelului iPhone X, Apple a evaluat ideea de a elimina complet sistemul de încărcare prin cablu. La momentul respectiv, această propunere nu s-a dovedit fezabilă, pentru că încărcarea wireless era încă mai lentă decât metodele tradiționale. De asemenea, includerea unui încărcător wireless în pachetul standard pentru iPhone X ar fi crescut semnificativ prețul telefonului.”

Autorul a confirmat că, potrivit acestui scenariu, „eliminarea completă a sistemului de încărcare prin cablu” ar fi însemnat eliminarea conectorului Lightning. În orice caz, asta nu s-a întâmplat, dar este încă foarte interesant că s-au gândit la această variantă.

E foarte posibil ca în planurile pe termen lung ale companiei Apple, proiectul de a înlocui conectorul Lightning cu USB-C să fie abandonat în detrimentul unui iPhone fără butoane și fără conectori. Asta ar coincide cu viziunea lui Jony Ive, designerul principal al companiei. Se pare că Ive și-a exprimat dorința ca iPhone-urile să semene cu „o folie de sticlă”. Ei bine, pentru asta s-ar putea să avem nevoie de ceva mai mulți ani de inginerie, dar nouă ne place conceptul.

Tu ce zici?

Source: MacRumors

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.