imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple are un laborator de cercetare a tehnologiilor avansate legate de producția ecranelor în Taiwan


Conform celor de la Bloomberg, Apple are un laborator de cercetare și producție în Taiwan unde lucrează la ecrane noi, cu tehnologie avansată. Laboratorul se află într-o fostă clădire a companiei Qualcomm și aici se fac cercetări pentru dezvoltarea unor ecrane mai subțiri, mai luminoase și mai eficiente. Sunt angajate cel puțin 50 de persoane care au fost recrutate de la companii cum ar fi Qualcomm sau AU Optronics.

Cei de la Apple au refuzat să comenteze atunci când au fost întrebați despre respectivul laborator.

Apple a început să folosească locația anul acesta și cercetează nu doar îmbunătățirea ecranelor cu cristal lichid actuale ci și noi tehnologii cum ar fi “organic light-emitting diodes”. Dezvoltând propriile tehnologii Apple își poate reduce dependența față de furnizorii actuali de ecrane care sunt: Samsung Electronics Co., LG Display Co., Sharp Corp. și Japan Display Inc.

Este o mutare interesantă dar nu neapărat surprinzătoare. Deși de multe ori, cei de la Apple se bazează pe furnizori să vină să le propună noi tehnologii, pe care ei apoi le încorporează în produsele lor, însă atunci când vine vorba despre elemente foarte importante, care se află în centrul unui produs au început să-și dezvolte propriile tehnologii și produse în ultima vreme. Un exemplu ar fi procesorul pe baza căruia este construit iPhone-ul (A9), dar în ultima vreme se aud tot mai des zvonuri despre faptul că și-ar construi și propriul procesor grafic, etc. Apple nu este o companie care să dezvolte totul in-house, se bazează mult pe furnizori, de altfel și procentul din câștiguri reinvestit în cercetare (3,5%) este printre cele mai mici comparativ cu alte companii de tehnologie (Google are un procent de 15%, Facebook 21% sau Qualcomm ajunge la 22%). Pe de altă parte poate tocmai datorită acestei abordări, de a lăsa companiile specializate să-și facă cercetarea, fiecare în domeniul de specialitate, are foarte mult succes.

sursa: Bloomberg, The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.