imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple are peste 100 milioane de iPhone-uri active în SUA


Cei de la Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) au publicat un raport conform căruia Apple a depășit numărul de 100 milioane de iPhone-uri active în SUA. În august cei de la CIRP raportau o cifră de 97 milioane iPhone active.

Pe baza datelor adunate de la utilizatori, din cele 101 milioane de iPhone-uri active în ultimul trimestru, în jur de 58 de milioane erau iPhone 6 și iPhone 6 Plus, patru milioane au fost iPhone 6s sau iPhone 6s Plus, restul fiind reprezentat de modele precedente.

Studiul se bazează pe “analiza datelor cumpărătorilor de iPhone, pe modelul de iPhone ales, modelul de telefon pe care îl înlocuiesc și suprapun aceste date cu cifrele de vânzări de iPhone raportate de Apple pentru SUA …” Eșantionul a fost de 500 de clienți Apple.

În raport, cei de la CIRP au analizat apoi datele obținute concluzionând că “Apple nu prea are de unde să mai câștige cumpărători de smartphone care nu au mai avut un astfel de dispozitiv înainte și din acest motiv singura alternativă este să convingă utilizatorii loiali de Android să facă switchul.”

Installed base-ul” a crescut în medie cu opt procente în fiecare trimestru în ultimele opt trimestre. În trimestrul care s-a terminat în septembrie 2015, “installed base-ul”a crescut cu patru procente, comparativ cu o creștere de 6 procente în același trimestru al anului trecut … “Datele arată din nou o încetinire a creșterii “install base-ului” a spus Josh Lowitz, partener și co-fondator al CIRP. “ În trimestrele precedente am avut și creșteri ale “install base-ului” de 17 procente, în trimestrul care s-a terminat în decembrie 2013 după lansarea iPhone 5S și 5C. Pe măsură ce piața din SUA se maturizează, Apple va avea din ce în ce mai puțini cumpărători la primul smartphone pentru a-i câștiga și vor trebui să atragă utilizatorii de Android.

În 2011 a depășit Apple cifra de 100 milioane iPhone vândute, iar anul acesta în ianuarie a confirmat faptul că au fost vândute peste 1 miliard de dispozitive iOS.

sursa: 9To5Mac, CIRF

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.