imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple arată cât de departe a ajuns iMac-ul comparativ cu cel lansat în 1998


Lansarea iMac-ului în 1998 a marcat un moment foarte important în istoria Apple. A fost momentul care a marcat atât întoarcerea lui Steve Jobs la Apple, apariția lui Jony Ive ca forța creatoare din spatele produselor companiei, dar a reprezentat și produsul care anunța că Apple-ul se relansează.

Pentru a marca lansarea iMac-ului 21,5-inch cu ecran retina, Apple-ul a lansat un mini-site care compară abia lansatul model de iMac cu modelul original de iMac G3 din 1998. Cei 17 ani de inovație își spun cuvântul și se regăsesc în statisticele comparative ale celor două produse:

• noul iMac are cu 14 milioane de pixeli mai mulți decât originalul iMac
• grafica este de 62000 de ori mai rapidă
• puterea de procesare este de 366 de ori mai mare
• RAM de 1000 de ori mai mare
• spațiu de stocare de 750 de ori mai mare

Este uimitor când observi cât de mult a avansat tehnologia cu privire la puterea de calcul, dar trebuie totuși remarcat și iMac-ul original care se distinge prin designul inovator, pentru vremea lui, care face mulți oameni să se declare în continuare admiratori ai respectivului model.

Mini-siteul Apple poate fi vizitat aici.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.