imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar putea să cumpere chiar Tesla sau Disney


Analiștii de la Citigroup consideră că a sosit momentul ca Apple să înceapă să cheltuiască rezerva financiară enormă pe care o are, doar pentru a reduce cuantumul banilor pe care îi are în străinătate. Companiile potențiale pentru investiții includ Tesla, Netflix și Disney.

Toată lumea știe că Apple are o mulțime de bani. MULȚI bani. Atât de mulți bani, încât din ultimul ei raport fiscal trimestrial, rezervele financiare ale companiei au ajuns la peste un sfert de bilion de dolari. Sunt suficienți bani încât există puține lucruri pe care compania nu le-ar putea cumpăra, sau poate niciunul. Cu toate acestea, există o mică problemă.

Nu contează cât de mulți bani are, majoritatea (peste 90%) se află în străinătate în multe țări diferite. Acest lucru este de înțeles, nimănui nu îi place să plătească taxe. Nici companiei Apple nu-i place să facă asta, așa că a dus banii în locuri unde ar putea să păstreze cea mai mare parte din ei. Dar, chiar dacă vrei să aduci câteva miliarde înapoi în SUA, va trebui să plătești ulterior taxe, așa că aproximativ 35% din bani vor fi taxați la graniță.

Apoi a venit actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, căruia nu-i place faptul că atât de mulți „banii americani” sunt peste mări, așa că a venit cu un plan de a încuraja oamenii să-și repatrieze banii. El a propus o reformă fiscală care permite companiilor să-și readucă banii cu o reducere a taxelor la doar 10% în loc de 35%. Aceasta este o ofertă unică, așa că Apple trebuie să se gândească cu adevărat dacă dorește să ia în calcul ideea lui Trump sau nu.

În cazul în care Apple decide să-și mute fondurile monetare, ar avea brusc aproximativ 230 de miliarde de dolari în Cupertino, bani pe care ar trebui să-i folosească cumva. Ce altceva ai putea să faci cu o sumă atât de mare de bani decât să-i cheltuiești într-un turneu grandios de cumpărături? Aici apare echipa de analiști Citigroup, care crede că acest „turneu grandios” ar trebui să fie luat cât mai serios în seamă. Ea vorbește despre achiziționarea unor companii precum Netflix, Disney, Tesla, Activision Blizzard, Electronic Arts, Take Two Interactive Software și Hulu.

Acest lucru ar putea suna nebunesc la început sau chiar și la o a doua vedere și nici măcar analiștii nu pot justifica de ce s-au gândit la aceste companii ca potențiale investiții pentru Apple. Cu toate acestea, ar fi plauzibil să cumpere Netflix sau Hulu, pentru că Apple vrea să facă ceva în ceea ce privește televiziunea. Nici măcar achiziția Disney nu ar fi prea absurdă, din aceleași motive, însă cum ar putea fi potrivite profilului Apple companii ca Blizzard sau EA, care sunt implicate în primul rând în producția de jocuri, este un mister pentru noi toți.

Să nu mai vorbim de Tesla. Elon Musk nu pare a fi tipul de persoană care ar accepta câteva miliarde de dolari în schimbul visului său de a transforma omenirea într-o specie intergalactică…

sursa: Reuters

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.