imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar putea face încărcarea iPhone-urilor mai sigură, creând un vacuum


Există mai multe patente interesante care descriu cum ar putea conectorul Lightning și cablul de la iPhone să fie mai sigure. Astfel, în condiții de umezeală, nici dispozitivul, nici utilizatorul nu ar avea de suferit. Conform documentelor, Apple are o viziune asupra cablurilor Lightning în care acestea au o nouă formă și sunt izolate prin vacuum.

Nu e bine să te joci cu apa și cu electricitatea în același timp – ai învățat acest lucru pe vremea când erai un copil. Pentru a evita orice fel de problemă de acest fel, în băile tradiționale britanice, nu există prize. Chiar și întrerupătoarele sunt înlocuite cu acele fire pe care suntem obișnuiți să le vedem în cazul veiozelor de pe noptiere și ventilatoarelor de tavan.

În mod evident, ideea unui conector rezistent la apă poate fi legată de țara natală a lui Jony Ive, însă această îmbunătățire ar putea salva de la electrocutare mai mulți utilizatori care își udă dispozitivele. Conform documentelor, cablul Lightning și conectorul ar putea fi în curând complet rezistente la apă.

În primul patent, poți vedea că forma cablului și a conectorului ar arăta diferit și ar putea să creeze o conexiune perfect etanșă, izolată de umezeală. Cel de-al doilea patent are o abordare mult mai tehnică: un generator ar crea o vibrație în interiorul dispozitivului și cablului, creând un vacuum în conector cu ajutorul unor pistoane.

Deci, Apple nu dorește să schimbe standardele pentru încărcare, ci să creeze un cablu rezistent la apă. Singura întrebare care ne rămâne este când vor reuși acest lucru. Patentele recent acordate au fost inițiate în septembrie 2016, adică odată cu lansarea iPhone 7 care este, după cum știm, rezistent la apă.

Existența unui patent nu garantează, bineînțeles, faptul că acesta va fi pus în aplicare. Totuși, dacă acest patent va fi transpus în realitate, procesul de încărcare ar deveni mai sigur, iar cablul rezistent la apă va fi în toate cutiile de iPhone.

Sursa: The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.