imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar putea deveni prima companie care valorează o mie de miliarde de dolari


Compania din Cupertino este foarte aproape de a trece o graniță psihologică foarte importantă. Unele estimări arată că este foarte aproape de a realiza, în mai puțin de un an, o capitalizare a valorii de piață de 1000 miliarde de dolari. Apple înregistrează o creștere incredibilă pe piața bursieră.

Știm că Apple are rezerve financiare imense, cu care ar putea cumpăra o companie de dimensiunile Disney sau Tesla. Însă asta nu este tot, valoarea reală a companiei se regăsește în valoarea sa de piață. Cu alte cuvinte, suma pe care trebuie să o plătești pentru a cumpăra toate acțiunile companiei, dacă ai dori să o cumperi în întregime. Suma se modifică dinamic în funcție de valoarea acțiunilor.

Anul trecut, acțiunile Apple au avut o mică cădere, dar în 2017 sunt din nou pe drumul cel bun. În luna februarie, au atins cea mai mare valoare, 134,85 dolari / acțiune și creșterea continuă. Valoarea unei acțiuni Apple (AAPL), acum, în timp ce scriem acest articol, a ajuns la 153,96 dolari.

Datorită acestei creșteri, valoarea de piață a companiei este acum de aproximativ 800 de miliarde de dolari. “Numai” 200 de miliarde de dolari stau între Apple și momentul în care va atinge o valoare de piață nemaiîntâlnită până acum de 1 trilion de dolari. Brian White care lucrează la firma de investiții Drexel Hamilton de pe Wall Street, estimează că nu mai avem mult de așteptat. Ieri, el a crescut valoarea prezisă a acțiunilor Apple pentru următoarele 12 luni de la 185 dolari la 202 dolari, pretinzând că valoarea companiei va ajunge la 1 trilion peste un an. Dacă această predicție se confirmă, valoarea de piață poate ajunge cu ușurință la 1.05 trilioane dolari.

Investitorii Apple au avut motive de îngrijorare în privința banilor lor atunci când compania a publicat raportul Q1. Acțiunile AAPL au început imediat să scadă și nu s-au oprit până la valoarea de 144,27 de dolari, tocmai pentru că analiștii de pe Wall Street prevăzuseră cifre mult mai mari pentru raportul respectiv. De atunci, acțiunile Apple și-au revenit și sunt într-o continuă creștere.

Amuzant! Dacă ai plăti 800 de miliarde de dolari folosind doar monede de un euro, ar trebui să construiești un turn de monede cu o înălțime de 1,7 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă de 4,5 ori distanța de la pământ la lună iar luminii i-ar lua 5.7 secunde să parcurgă întreaga distanță.

sursa: Macrumors

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.