imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar putea cumpăra un întreg cvartal al orașului Reno


Construirea celei mai mari “navete spațiale” a lumii poate părea nimic în comparație cu cumpărarea unui cvartal întreg dintr-un oraș, mai ales atunci când Apple dorește să creeze un centru de date.

Potrivit știrilor, Apple este deja în discuții cu consiliul municipal al orașului Reno, Nevada, cu privire la achiziționarea cvartalului de 2800 de metri pătrați în cauză: dacă veștile sunt adevărate, acest lucru va fi pe ordinea de zi a consiliului municipal miercuri. Apple ar dori să creeze aici o locație pentru “achiziții și recepție”, și intenționează să conecteze această facilitate cu un centru de date care va exista în parcul tehnologic Reno. Conform acordului, gigantul din Cupertino va beneficia de facilități fiscale(rambursări) din partea orașului în schimbul investiției.

Numele Reno ar putea fi familiar pentru fanii Apple, aceasta putând fi cea de-a doua mare investiție realizată de Apple în această zonă. Au aplicat deja, la sfârșitul anului trecut, pentru obținerea permisiunii de a construi o facilitate numită “Project Huckleberry”. În acest proiect fiind în mod clar vorba despre construirea unui centru de date.

E clar de ce a ales Apple acest oraș pentru proiectele sale. În general, giganții americani de tehnologie preferă să-și construiască centrele de date și fermele solare în regiuni deșertice, ca aceasta, deoarece investițiile necesare pentru a realiza acest gen de proiecte în astfel de zone sunt mai mici. Pe lângă asta, orașele mai mici încearcă tot timpul să favorizeze companiile de tehnologie care se gândesc să investească în zona lor prin facilități fiscale.

Cererea cu privire la construirea centrului de date Apple a fost aprobată cu mulți ani în urmă și se pare că întregul complex va fi construit în curând, și ar putea fi urmat de un altul în viitorul apropiat. Orașul Reno, Nevada nu este renumit pentru multe lucruri, chiar dacă oamenii îl numesc “cel mai mare oraș mic din lume”. În afară de titulatura drăguță, există și câteva cazinouri situate aici, astfel încât planurile Apple pentru această proprietate s-ar putea dovedi a fi spectaculoase.

sursa: Apple World Today

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.