imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar înlocui cheile mașinii cu un iPhone


Ce ar putea să facă un iPhone și să nu poată fi făcut nici măcar de un briceag elvețian? Să deschidă o mașină! Apple este membru al Car Connectivity Consortium, care a publicat ieri un studiu foarte interesant.

Cipurile NFC sunt componente ale iPhone-urilor, deși CCC consideră că nu ar fi mare lucru dacă am putea să ne deschidem mașinile (sau orice altă ușă) cu ajutorul lor. Digital Key Release 1.0 specifică modul în care producătorii de mașini și companiile de telefonie mobilă pot introduce această oportunitate la vehiculele noi.

Sistemul ar funcționa la fel cum producătorii utilizează în zilele noastre cheile digitale pentru mașini: utilizatorii ar putea să-și deschidă și să-și închidă mașinile cu dispozitive inteligente verificate și chiar ar putea porni motorul cu ajutorul lor. Diferența este că, în timp ce soluțiile actuale funcționează prin Wi-Fi sau Bluetooth, iPhone-urile ar putea utiliza cip-uri NFC în timpul autentificării.

Acest tip de soluție nu doar ar fi mai sigur decât cele anterioare, dar ar fi și mai la îndemână. Gândește-te doar la partajarea autovehiculului, care funcționează bine, deși ar trebui să se dezvolte în această direcție. Nu mai vorbim de faptul că o situație de zi cu zi, cum ar fi un șofer, care împrumută mașina unui alt șofer (transportul, utilizarea în folosul companiei, partajarea în cadrul familiei) ar fi mai simplă și mai intuitivă decât folosirea cheilor reale de la mașină.

Sursa: Apple Insider

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.