imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple angajează un expert în inteligența artificială de la NVIDIA. Oare va lucra la proiectul de mașini autonome?


Apple l-a angajat pe Jonathan Cohen, directorul de cercetare deep learning, care lucra până acum pentru Nvidia. Compania bine cunoscută pentru chipurile sale grafice, dar recent și-a făcut intrarea și în lumea vehiculelor autonome.

Cohen a menționat schimbarea pe pagina sa de LinkedIn.

Deep learning este o ramură a inteligenței artificiale apreciată de companiile de tehnologie pentru capacitatea sa de a antrena calculatoarele să proceseze pattern-uri în volume foarte mari de date. Nvidia folosea această tehnică pentru autoturisme. Compania vinde cipurile sale – unități de procesare grafică sau GPU – producătorilor de autoturisme, care le folosesc pentru a dota camerele și radarele care permit vehiculelor să se conducă în mod autonom.

Se zvonește că Apple ar construi un departament intern în jurul autoturismelor. Săptămâna trecută, Tim Cook CEO-ul Apple a declarat că o “schimbare masiva” se apropie.

“Aceasta este o mutare importantă pentru Apple,” a precizat Chris Nicholson, co-fondator al startup-ului de deep learning Skymind.io. “GPU-urile Nvidia sunt folosite în construcția sistemelor auto-pilot de pe automobile, deci implicațiile sunt destul de clare.”

Marea majoritate a produselor Nvidia sunt pentru industria jocurilor, dar compania și-a consolidat și divizia de automobile. În ultimul an fiscal, aceștia au declarat că divizia de produse pentru automobile a adus venituri de 183 milioane $. Cohen a condus grupul de deep learning al Nvidia din 2008.

Apple utilizează deja tehnologia deep learning pentru hărți și pentru recunoașterea vocală cu Siri. Noua biografie de pe LinkedIn a lui Cohen nu precizează cu ce se ocupă acesta ci doar specifică că ”construiește software”.

Mai jos o înregistrare de la Consumer Electronics Show în care acesta explică cum este utilizată tehnologia Nvidia în mașinile autonome:

sursa: re/code

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.