imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Airport Express Base Station


Ușor de folosit chiar și de începătorii în domeniul vast al rețelisticii complexe și moderne din zilele noastre. Un router wireless care oferă dual band 802.11n, cu viteza de până la 150Mbps și transmite în același timp pe ambele frecvențe 2.4Ghz și 5Ghz pentru a putea conecta și modelele anterioare de gadget-uri gen iPhone 4s care se conectează doar la 2.4Ghz. Atât utilizatorii de Mac cât și cei de PC se pot bucura de meniul ușor al acestui dispozitiv prin aplicația Airpot Utility. Pentru PC aplicația se poate descărca chiar de pe site-ul Apple.

Pentru utilizatorii de Mac aplicația este preinstalată pe sistemele de operare Mac OS. Pentru iPhone, iPad și iPod Touch aplicația se poate descarcă din App Store și este gratuită.
Nu trebuie decât să conectați cablul de internet în portul WAN al dispozitivului și să urmați pașii pentru setarea routerului.

În filmulețul de mai jos veți vedea pașii pe care trebuie să îi urmați pentru setarea unei rețele Wi-Fi pe un calculator Apple.
La fel ca și în prezentarea de mai sus se alege rețeaua Apple Base Station Airport Express. În acel moment se deschide automat aplicația Airport Utility care vă cere să adăugați o denumire rețelei, urmată de o parolă pentru securizarea acesteia. Următorul pas este acela de a completa userul și parola primite de la furnizorul de serviciul internet.
Un led în partea frontală a dispozitivului arată starea acestuia.

EXEMPLU from istyle.ro on Vimeo.

Culoarea verde indică faptul că airportul este setat corect și este semnal internet de la furnizor, clipește în culoarea portocaliu în timpul setup-ului sau când nu există semnal de la furnizorul de servicii.

În aplicatia Airport Utility setările router-ului se pot modifica după cum urmează:
Se poate crea o rețea ascunsă așa că nimeni nu va ști că folosiți o rețea Wi-Fi.

2

Nu trebuie decât să cautați în rețeaua Wi-Fi opțiunea Join Other Network și să completați denumirea rețelei dumneavoastră și parola acesteia.

3

Puteți transmite muzica wireless prin funcția “Airplay”. Trebuie doar să conectați dispozitivul la un sistem audio prin conectorul “jack” 3.5mm.
Suportă cablu audio analog sau cablu optic printr-ul adaptor “toslink”.
Redați muzica doar de pe dispozitivele Apple ( iPod, iPhone, iPad, MacOS) când sunt conectate la rețeaua wifi.
Se poate pune și o parolă pe aceasta funcție.

4

Pe lângă rețeaua principală acesta mai poate emite o rețea de tip “guest” pentru ca invitații dumneavoastră să se folosească de rețea dar să nu vadă celelalte dispozitive pe care le aveți conectate în rețeaua principală. Se pot conecta simultan până la 50 de utilizatori. Aceasta se poate securiza la rândul ei. Invitații dumneavoastră nu vor putea să utilizeze funcția de “Airplay”.

Pe lângă rețeaua menționată routerul mai poate sa creeze o altă rețea prin cablu pentru calculatoarele care nu se pot conecta la o rețea wifi. Pentru aceasta, din portul LAN al dispozitivului trebuie să conectați un cablu de internet în portul calculatorului ethernet. Aceasta se poate securiza la rândul ei.

5

Airport Express-ul mai poate oferii următoarele beneficii:
Puteți accesa calculatoarele dumneavoastră dintr-o alta rețea externă cu ajutorul unui cont iCloud. Nu trebuie decât să completați în opțiunea back to my mack din meniul Aiport Utility userul și parola dumneavoastră de iCloud;
Airport Express-ul oferă posibilitatea creării unei unei rețele locale care vă oferă posibilitatea de a face schimb de informații între calculatoarele conectate în aceiași rețea;

Oferă posibilitatea conectării la o imprimanta prin portul USB, care permite utilizarea imprimantei de către toate dispozitivele conectate la aceasta rețea.
Poate să extindă rețeaua Wi-Fi dintr-ul alt router Apple Airport Extreme sau Time Capsule pentru a va permite utilizarea rețelei în toată locația dumneavoastră dacă semnalul nu este suficient de puternic. Din păcate nu suportă și opțiunea de backup automat ca acestea.

Micul Airport Express acoperă cu ușurința o locație de 50m2.
Dimensiunile mici ale acestuia vă permit amplasarea lui în locuri foarte înguste.
De asemenea designul său este asemănător cu cel al Apple TV-ului, diferă doar culoarea acestuia. Le puteți combina alături de televizorul dumneavoastră. Nu folosește alte dispozitive pentru a emite pe o suprafață mai mare gen antene atașate de el specific altor routere.

7

Singurul dezavantaj va fi acela ca veți avea multe cabluri în spatele acestora și al televizorului.

Dimensiuni:
Lățime- 98mm
Lungime-98mm
Înălțime- 23mm
Greutate: 240g

Cerințe de sistem:
Pentru iPhone , iPad, iPod Touch sistemul de operare IOS 6 sau mai nou
Pentru Mac sistemul de operare OS X Lion, 10.7.3 sau mai nou și versiunea Airport Utility 6.1
Pentru Mac OS X Leopard 10.5.7 Airport Utility 5.6.1
Pentru PC cu Windows 7 sau mai nou Airport Utility 5.6.1
Aplicația Airport Utility disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul Apple.com
În cutie primiți cablul de alimentare împreuna cu un mic ghid de utilizare.

Ca și simplu utilizator vă pot spune despre acest router că este relativ simplu și ușor de folosit. Meniul aplicației Airport Utility este ușor și destul de intuitiv.
La prețul cerut de producător, oferă multe avantaje fața de alte routere de pe piață. Singular dezavantaj este acela că nu dispune de un sistem de backup propriu cu toate că prin opțiunea “back to my mac” pot accesa calculatorul de acasă dintr-o altă rețea și să fac backup la nevoie.
Prin funcția “Airplay” pot asculta muzica de pe iPhone pe sistemul audio prin Airport Express fără întreruperi și în același timp să navighez pe internet tot fără întreruperi.
Produsul se comercializează la un preț de 503 Lei (tva inclus).

Vă recomand să descoperiți produsul și avantajele acestuia într-unul din magazinele iStyle Retail.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.