imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple achiziționează Time Warner?


Faptul că serviciile de streaming reprezintă viitorul industriei de media și entertainment a devenit aproape un clișeu. În domeniul muzicii, Apple a lansat deja un astfel de serviciu, Apple Music, căruia deși mulți nu-i acordau nici o șansă, mai ales datorită concurenței cu nume ca Spotify sau Pandora care reprezentau deja nume bine întipărite în mintea utilizatorilor, iată că după jumătate de an are 10 milioane de abonați plătitori. Există foarte multe speculații legate de faptul că Apple vrea să-și demareze și propriul serviciu de streaming media pentru Apple TV-urile și televizoarele din casele tuturor utilizatorilor.

Aceste zvonuri circulă deja de ceva vreme și ele par a fi îndreptățite. Aceste servicii ar veni să completeze oferta de distribuție de entertainment a companiei. Se pare însă că această industrie este puțin mai complexă decât cea muzicală. În plus, concurența în această piață este mult mai mare. Să nu-i uităm pe cei de la Netflix, cei care abia și-au extins rețeaua la nivel global acum câteva zile, inclusiv în România. La această oră valoarea de piață a celor de la Netflix este de aproape 50 de miliarde de dolari. Bineînțeles că în momentul în care o companie, să spunem Apple, ar începe să achiziționeze acțiuni Netflix prețul acestora ar exploda imediat. Acestă metodă de achiziție nu pare foarte bună. Însă iată că au apărut speculații legate de interesul Apple de a achiziționa Time Warner.

Jeff Bewkes, CEO-ul Time Warner
Jeff Bewkes, CEO-ul Time Warner

Pentru a putea achiziționa ceva trebuie ca cineva să vândă. Acesta este punctul de pornire al zvonurilor de care vorbeam mai devreme. Se pare că acționarii și investitorii Time Warner pun presiune pe Jeff Bewkes, cel care deține frâiele executive ale companiei acum, pentru a vinde sau măcar să desprindă și să vândă HBO-ul. Analiștii din domeniu susțin că acesta ar fi un moment bun pentru cineva care dorește să investească în domeniu, să achiziționeze compania la un preț bun. Ceea ce îi determină pe acționarii și investitori să ia această hotărâre, de a vinde, este faptul că acțiunile Time Warner au ajuns la o valoare de 71 dolari per acțiune. Aceasta reprezintă o scădere destul de mare față de prețul pe care l-au oferit cei de la Century Fox acum 18 luni respectiv 85 dolari per acțiune. Având în vedere faptul că Apple probabil oricum dorește să intre în această industrie pare într-adevăr o oportunitate foarte bună. Bineînțeles însă că nu doar compania din Cupertino are în vizor Time Warner. Conform celor familiari industriei și AT&T și Fox ar urmări cu interes evoluția pe bursă a acțiunilor celor de la Time Warner.

got21

Achiziția unui pachet majoritar de acțiuni la Time Warner ar oferi Apple acces la CNN News, Turner Sports sau drepturi asupra unor show-uri HBO precum “Game of Thrones” și “Sesame Street”, și nu în ultimul rând la filmele și spectacolele TV marca Warner Bros.

Rămâne de văzut dacă toate acestea sunt doar speculații sau nu. Deocamdată nici cei de la Apple nici cei de la Time Warner nu au dorit să comenteze cu privire la aceste știri.

sursa: New York Post, 9To5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.