imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a recrutat doi foști directori executivi ai diviziei de sateliți Google


Compania din Cupertino a angajat câțiva experți de top în domeniul lor, dar nu știm încă ce vor face cu noii angajați. O îmbunătățire a aplicației Apple Maps ar putea fi foarte utilă, dar o navă spațială marca Apple ar fi minunată.

Bloomberg a observat că Apple a angajat doi foști directori ai diviziei de sateliți de la Google. După cum au scris:

Producătorul iPhone a recrutat o pereche de directori de top de la divizia de sateliți Google pentru o nouă echipă de hardware, potrivit surselor familiare cu subiectul. John Fenwick, care a condus operațiunile satelitare la Google, și Michael Trela, șeful ingineriei pentru sateliți, au părăsit Alphabet Inc. Google pentru a se muta la Apple în ultimele câteva săptămâni, ne-au spus sursele. Ei îi vor raporta lui Greg Duffy, co-fondatorul producătorului de camere Dropcam, care s-a alăturat Apple la începutul acestui an, ne-au mai spus sursele.

Inutil să spunem că dezvoltarea sateliților este o afacere costisitoare și aceștia sunt de obicei folosiți pentru comunicații sau pentru colectarea de imagini la rezoluții uriașe. Nu știm încă dacă Apple plănuiește să construiască cu adevărat sateliți. Potrivit unei alte surse anonime, Boeing lucrează în prezent la crearea unui sistem de comunicații în bandă largă, iar în timpul dezvoltării a apărut și numele companiei din Cupertino ca un potențial partener în acest proiect.

Într-o declarație reglementară de anul trecut, Boeing Co. a detaliat un plan de furnizare a comunicațiilor în bandă largă prin intermediul a peste 1000 de sateliți plasați pe orbită joasă în jurul pământului. Compania aerospațială a discutat cu Apple despre posibila implicare a companiei de tehnologie în calitate de partener – investitor în proiect, a spus o persoană familiară cu subiectul. Nu este clar dacă discuțiile vor duce la o înțelegere.

Este mult mai plauzibil faptul că ar fi vorba doar de îmbunătățirea și dezvoltarea Apple Maps, compania utilizând la ora actuală drone pentru a-și actualiza în mod regulat hărțile – s-ar putea foarte bine doar să dorească să îmbunătățească acest proces. De asemenea, nu este exclusă nici posibilitatea ca această tehnologie să fi oarecum legată de ambițiile AR ale Apple. Acest proiect pare a fi cel mai interesant din punctul nostru de vedere: singura întrebare este dacă doi directori vor fi suficienți pentru acest lucru.

Cu toate acestea, dispozitivele spațiale sunt singurele care lipsesc din portofoliul Apple, iar acum există o șansă reală ca acest lucru să se schimbe în viitor.

sursa: 9to5mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.