imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a postat un film complet de scurt metraj


Nu, nu vorbim despre o reclamă de data aceasta. Bine, poate că e ceva ascuns în film. Un film scurt, de 11 minute, franțuzesc, a fost postat pe contul Apple de YouTube din Franța (și pe cel din UK), care a fost filmat complet cu un iPhone.

Apple a încărcat noaptea trecută un scurtmetraj intitulat Détour (Detour) pe canalul de YouTube al Apple din Franța și versiunea subtitrată a aceluiași film pe canalul din Marea Britanie. Filmul nu a fost creat de companie, ci de regizorul de film francez Michel Gondry, a cărui cea mai cunoscută lucrare cinematografică de până acum este Eternal Sunshine of the Spotless Mind lansat în 2004.

Détour, filmul de 11 minute, nu seamănă deloc cu filmul mai sus menționat. Totuși, trebuie să fi într-o anumită stare de spirit pentru a te bucura de el. În ceea ce ne privește l-am văzut dimineața devreme , ne-a reamintit de unele ore de franceză pe care le-am avut și ne-a reamintit, de asemenea, de ce unora dintre noi nu ne place să vizionăm filmele franceze. Fiecare secundă din cele 11 minute ale filmului este despre o tricicletă (!) care încearcă să-și găsească drumul înapoi (!) către proprietara ei, o fetiță. Asta pentru că au fost separate cumva în timpul vacanței.

Întregul scurtmetraj este plin cu actori falși care afișează o pseudo-bucurie permanentă, cu o linie emoțională exagerată și cu o lecție morală care ți-e aruncată în față. Din fericire, doar 4000 de oameni au văzut filmul până acum pe ambele canale, deci nu l-am numi exact un videoclip viral. Deși înțelegem că principalul lucru este faptul că filmul a fost realizat complet cu un iPhone, acest lucru nu ne-a reconfortat foarte tare.

Din punct de vedere tehnic este foarte bine realizat, imaginile sunt frumoase, mișcările camerei și alte lucruri de genul ăsta sunt în regulă și nici nu poți observa că nu a fost făcut cu un dispozitiv profesional. Deși în 2017, nu mai este atât de surprinzător că iPhone-ul are o cameră atât de bună încât o persoană care știe ce face poate realiza foarte multe cu el. Chiar și o fotografie de copertă a unei reviste tipărite, sau un film similar cu acesta.

Apple a postat, de asemenea, câteva clipuri making-of ca bonus, în care regizorul oferă sfaturi utilizatorilor iPhone despre modul în care pot utiliza abilitățile ascunse în telefoanele lor, ceea ce este destul de similar cu campania educațională Apple. Vă recomandăm să vizionați aceste videoclipuri putând fi foarte utile, oricum mai utile ca filmul.

Dacă se întâmplă să fiți în Paris astăzi și doriți să îl felicitați personal pe regizor pentru această capodoperă, mergeți în magazinul Apple situat în Marché Saint-Germain, pentru că acolo va fi vizionat Détour în prezența creatorului.

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.