imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a lansat un adaptor mai rapid “Lightning to SD card reader”


Un nou accesoriu a fost lansat de Apple ieri. Este vorba despre “Lightning to SD Card Camera Reader”.

În descrierea produsului Apple notează că acesta oferă suport pentru transferuri de date la viteze USB 3 spre deosebire de modelul precedent care oferea transferuri la viteza USB 2. Bineînțeles că noul accesoriu este și compatibil cu USB 2 astfel încât să poată fi folosit și cu modelele de iPad și iPhone curente.

Portul Lightning a apărut odată cu iPhone 5 iar la iPad a fost introdus începând cu generația a patra. El a înlocuit în anul 2012 precedentul conector folosit de Apple, cel cu 30 de pini. Atunci compania a ales să-și construiască singură acest tip de conector bidirecțional – la care nu contează cum inserezi conectorul în port, ambele opțiuni funcționând identic – care îmbunătățește experiența utilizatorului, nemaifiind nevoie ca acesta să acorde atenție modului în care inserează conectorul.

Deocamdată doar iPad Pro-ul are controller USB 3.0, dar probabil următoarele modele de iPhone și iPad vor suporta acest standard de asemenea.

Captură de ecran din 2015.12.09 la 18.44.53

Avantajul vitezei de transfer USB 3 este semnificativ comparativ cu cea oferită de USB 2. Respectiv, se poate ajunge la viteze de până la 5 Gbps, adică de 10 ori mai mult decât viteza USB 2. Necesitatea pentru viteze de transfer mai mari a apărut pe dispozitivele iOS mai ales datorită introducerii chipului A9 pe aceste dispozitive, chip care a adăugat posibilitatea prelucrării de material video 4K. În general materialul video 4K presupune fișiere cu dimensiuni foarte mari, care necesită viteze de transfer pe măsură în momentul în care acestea sunt transferate între dispozitivele iOS și Mac pentru a nu genera timpi mari de așteptare utilizatorului.

Deocamdată nu am primit nici un fel de informare despre disponibilitatea sau prețul produsului. Pe site-ul Apple produsul este comercializat la 29 de dolari și este menționat că va fi disponibil începând cu data de 15 decembrie pentru comenzile cu livrare rapidă și din 16 decembrie pentru cele gratuite.

Sursa: AppleInsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.