imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a lansat o serie de actualizări ale softurilor de editare video


Apple a ales să actualizeze dintr-o dată toate softurile de editare video pe care le comercializează. Este vorba despre: Final Cut Pro, Motion și Compresor. Fiecare dintre aceste actualizări aduce o serie de îmbunătățiri dar și rezolvări ale unor bug-uri. Mai jos vă prezentăm mai multe informații despre aceste actualizări.

Final Cut Pro a ajuns la versiunea 10.2.3

Este prima actualizare semnificativă pe care popularul soft de editare non-lineară o primește în aproape un an (ultima versiune a apărut în luna aprilie a anului trecut). Noua versiune aduce modificări ale interfeței dar și la nivel de dispozitive și formate de fișiere suportate. Astfel, spre exemplu a apărut posibilitatea de a exporta video direct la rezoluție 4K. Această funcționalitate apare oarecum logic dacă ținem cont de faptul că acest format este suportat de din ce în ce mai multe dispozitive produse de Apple.

A fost adăugată și opțiunea de a putea folosi mai multe conturi Youtube pentru a partarea materialelor finale, iar acum apar și iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro, și Apple TV (generația a 4-a) în lista de dispozitive Apple compatibile din fereastra “Share”.

fcp1_800x500

Această versiune ocupă aproximativ 2,83 GB, este gratuită pentru utilizatorii curenți, sau costă 299,99 Euro la achiziția din Mac App Store.

Motion a ajuns la versiunea 5.2.3

Motion este soluția de grafică și animație propusă de Apple. Versiunea 5.2.3 se concentrează pe rezolvarea unor bug-uri, pe gestionarea îmbunătățită a fișierelor Photoshop, precum și a căutării în librăriile foto și iTunes.

motion1_800x500

Motion 5.2.3 are o dimensiune de 2,21 GB și este o actualizare gratuită pentru pentru utilizatorii curenți, sau costă 49,99 Euro la achiziția din Mac App Store.

Compressor a ajuns la versiunea 4.2.2

Soft-ul de export și management de fișiere de la Apple, Compressor a ajuns la versiunea 4.2.2. Cele mai importante vești și în acest caz sunt introducerea posibilității de a exporta fișiere la rezoluție 4K și apariția noilor modele de iPhone, iPad și Apple TV în lista dispozitivelor compatibile.

compressor1_800x500

Compressor este cel mai modest în dimensiuni având doar 431 MB și este de asemenea disponibil gratuit pentru pentru utilizatorii curenți, sau costă 49,99 Euro la achiziția din Mac App Store.

sursa: Appleinsider, 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.