imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a lansat noul iMac de 21,5-inch cu ecran retina, dar și noi accesorii


Apple a lansat un nou iMac de 21,5-inch cu ecran retina, dar și Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 și Magic Keyboard. Câte ceva despre toate acestea mai jos.

iMac-ul 21,5-inch cu ecran retina 4K

Dacă te-ai uitat de multe ori la iMac-ul de 27-inch cu ecran retina și ți-ai fi dorit să-l ai, dar ți-ai spus că e prea mare, această problemă a dispărut. A fost lansat iMac-ul 21,5-inch cu ecran retina. Acest produs era așteptat deja de ceva vreme și vine să completeze linia iMac-urilor cu ecran retina.

Cu o rezoluție de 4096 x 2304 pixeli, dar și cu o paletă de culori ce suportă standardul DCI-P3 (standard atins până acum doar de cinematografele digitale) noul iMac oferă cu adevărat, așa cum spune Apple, experianța “true to life” a imaginilor.

Au fost actualizate și procesoarele și opțiunile de configurare a acestora. Varianta standard vine cu un procesor quad-core Intel Core i5 la frecvența de 3.1GHz (Turbo Boost până la 3.6GHz) și are opțiunea de configurare la un procesor quad-core Intel Core i7 cu frecvența de 3.3GHz (Turbo Boost până la 3.8GHz).

Nici la capitolul stocare lucrurile nu au fost neglijate. Configurația standard are un hard disk cu 5400 rpm, dar ca și opțiuni de configurare ai 1TB sau 2TB în varianta Fusion Drive (care combină clasicul spațiul de stocare pe disk și stocarea flash, care oferă viteză mare de transfer) sau variantele de 256GB și 512GB pentru opțiunile Flash Storage.

S-au lansat și 2 versiuni noi de iMac-uri 21,5-inch non-Retina, una mai ieftină cu procesor dual-core și una puțin mai scumpă cu procesor quad-core.

iMac-ul 27-inch cu ecran retina 5K

Au fost actualizate de asemenea și configurațiile iMac 27-inch, cea mai notabilă modificare fiind folosirea noilor procesoare Skylake de la Intel, lansate de aceștia în luna august. Este de remarcat faptul că aceste noi procesore se regăsesc doar în configurațiile de 27-inch, în cele de 21,5-inch folosindu-se procesoarele Broadwell.

Și acestea au o paletă de culori ce suportă standardul DCI-P3.

Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 și Magic Keyboard

Noile periferice Apple sunt dotate cu acumulatori reîncărcabili lithium-ion, nemaifiind necesare clasicele baterii (aceasta vine să reconfirme faptul că Apple ia foarte în serios angajamentul de a fi o companie environmentally friendly). Încărcarea acumulatorilor se face prin intermediul unui cablu lightning. O încărcare completă durează aproximativ 2 ore, dar oferă o autonomie a bateriei de până la 1 lună.

Toate aceste noi dispozitive au fost re-gândite pentru a-ți oferi mai mult confort și mai multe funcționalități.

De remarcat ar fi apariția Force Touch-ului la noul Magic Trackpad, punând și la dispoziția utilizatorilor de iMac experiența de utilizare a acestei tehnologii.

sursa: Apple

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.