imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a eliminat unele aplicații din App-Store datorită problemelor de securitate


Apple a declarat că a eliminat “câteva” aplicații din App Store ca urmare a îngrijorării sale că securitatea anumitor date personale ale clienților ar putea fi compromisă în anumite circumstanțe.

Aceste aplicații pot compromite securitatea datelor utilizatorilor prin instalarea unor certificate care ar putea expune datele acestora unei monitorizări de către terți. Nu s-a specificat numărul exact de aplicații înlăturate.

“Apple își ia foarte în serios angajamentul de a proteja intimitatea și securitatea clienților”, a declarat un purtător de cuvânt Apple într-o declarație. “Lucrăm împreună cu dezvoltatorii acestor aplicații pentru a le readuce în App Store, asigurându-ne în același timp că securitatea și intimitatea datelor clienților nu sunt în pericol.”

Certificatele rădăcină (root certificates) ale aplicațiilor, redirectează datele utilizatorilor către servere unde sunt analizate. Aceasta, poate permite furnizorilor de servicii de internet să vadă traficul criptat, lăsând utilizatorii vulnerabili la încălcări ale securității datelor.

Printre aplicațiile scoase este Been Choice, care permitea blocarea publicității în aplicații.

A fost precizat de asemenea că firma va lansa o pagină de suport pentru a ajuta utilizatorii să elimina aplicațiile respective de pe dispozitivele lor.

sursa: Reuters

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.