imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a detaliat proiectul construirii unui data center în Irlanda


Planurile Apple de a construi un data center în Irlanda au fost discutate și aprobate deja de autoritățile irlandeze. În urma faptului că unii localnici și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul proiectului asupra mediului, Apple a revenit cu lămuriri suplimentare.

Investiția de 850 milioane de euro pe care Apple o plănuiește va fi finalizată în 10 – 15 ani și are în vedere construcția a opt hale care vor găzdui servere. Data center-ul urmează să fie amplasat într-o pădure care la ora actuală este folosită pentru exploatarea forestieră.

O parte a localnicilor le-a cerut celor de la Apple să lămurească cum va rezolva cinci probleme pe care realizarea proiectului le-ar putea genera. Au fost solicitate informații suplimentare cu privire la decizia de a amplasa data center-ul în zona respectivă, planurile de a produce și folosi 100% energie regenerabilă, impactul asupra mediului, protecția speciilor protejate și geologia locației.

Robert Sharpe, director al serviciilor de data center la nivel mondial la Apple, a răspuns acestor îngrijorări. În deschidere, el a explicat de ce este nevoie de noul data center și de ce a fost aleasă această locație pentru construcția lui.

Pădurea Derrydonnell, locul ales pentru dezvoltarea proiectului, oferă o combinație unică de factori care îl fac foarte atractiv pentru construcția unui data center. Este o arie extinsă, utilizată în prezent pentru exploatarea forestieră, care se află foarte aproape de două linii de înaltă tensiune și într-o zonă bogată în resurse regenerabile de energie.

Apoi a precizat că Apple are experiență în realizarea unor astfel de proiecte și în operarea lor pe baza energiei regenerabile. Copacii care vor trebui tăiați pentru construcție vor fi replantați și chiar se va acorda o atenție deosebită creșterii biodiversității în zonă. Cantitatea de apă necesară operării centrului va fi asigurată prin colectarea apei de ploaie, apa din rețeaua locală urmând a fi folosită strict ca apă potabilă pentru personalul care va asigura funcționarea data center-ului. Se va construi și un centru educațional pentru localnici și se vor crea locuri de muncă. Merită de asemenea precizat faptul că cei de la Business Insider au vizitat zona în luna februarie a acestui an și majoritatea localnicilor erau favorabili realizării proiectului.

sursa: Business Insider, 9to5Mac, Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.