imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a blocat, în Safari pentru OS X, versiunile mai vechi ale plugin-ului Flash


În urma descoperirii – și a remedierii ulterioare – a unei alte vulnerabilități critice a Adobe Flash, Apple a apelat la funcționalitatea care îi permite blocarea plugin-urilor în Safari, pentru a proteja utilizatorii Mac de ceea ce, Adobe descrie ca “atacuri limitate și targhet-ate.”

Apple a postat un document tehnic, pe site-ul său, în care precizează că versiunile Flash mai vechi de 19.0.0.226 (sau 18.0.0.255 pe sisteme mai vechi), sunt restricționate în mod activ pe OS X. Măsura de precauție este necesară pentru a proteja utilizatorii care nu sunt la curent cu problema de securitate.

Acum o săptămână, Adobe a confirmat prezența vulnerabilității, precizând că utilizatori rău intenționați au realizat atacuri care “pot provoca un crash și apoi permite unui atacator să preia controlul sistemului afectat.” A fost implementată o rezolvare a problemei de securitate într-o actualizare care a fost publicată vinerea trecută.

Așa cum a precizat Apple, utilizatorii de Mac care rulează versiuni Flash neactualizate vor vedea unul dintre mesajele: “Plug-in blocat”, “Flash Security Alert,” sau “Flash out-of-data.” Apăsând cu mouse-ul pe mesajul de alertă utilizatorii vor fi îndrumați pe pagina de instalare Flash de la Adobe, de unde pot descărca și instala cea mai recentă versiune a plugin-ului.

Cei de la Apple sunt cunoscuți pentru atitudinea proactivă pe care o au pentru a-și proteja clienții de vulnerabilitățile Flash. Compania a folosit acest mecanism pentru a bloca Flash-ul și vara trecută pentru a-și proteja utilizatorii de o vulnerabilitate care permitea atacatorilor să colecteze date din browser, cel mai recent, a făcut același lucru și în aprilie acest an.

sursa: appleinsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.