imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a ajuns în top trei producători de set top box, din punct de vedere al vânzărilor


Apple TV a ajuns pe locul trei în lume, în termeni de vânzări, în anul 2015, potrivit datelor oferite de compania specializată IHS Inc. Saltul este considerabil, având în vedere locul 9 pe care Apple TV l-a ocupat în 2014.

Creșterea vine ca urmare a menținerii tendinței de creștere puternică a vânzărilor cu amănuntul de televizoare over-the-top (OTT) – termenul presupune livrarea de filme și conținut TV prin intermediul internetului, fără a fi necesar un abonament la canalele clasice precum televiziunea prin cablu sau satelit – și după consolidarea jucătorilor de top ai pieței, după ce Arris a cumpărat Pace iar Technicolor divizia specializată a Cisco, tranzacții finalizate anul trecut.

Potrivit datelor IHS, din punct de vedere al volumului, Apple a expediat peste 10 milioane de dispozitive Apple TV în 2015 – al cincilea cel mai mare volum din lume – după Arris, Technicolor, Skyworth și ZTE.

Piața set top box (STB, termen folosit pentru a desemna un dispozitiv care permite unui televizor să devină o interfață pentru Internet) a crescut cu siguranță față de anul 2007, când Steve Jobs descria linia de produse Apple TV drept un ‘hobby’

declară Daniel Simmons, director de cercetare la IHS Technology.

static1.squarespace.com

În 2015, piața globală a livrărilor de STB a crescut cu 4,8 la sută în cifre anualizate, pentru a ajunge la 353 milioane de unități, potrivit IHS Set-Top Box Intelligence Market Monitor.

Veniturile au crescut cu 3,4 la sută pentru a ajunge la 5,7 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2015, comparativ cu trimestrul precedent, susținută în special de noile generații de produse ale Apple, Amazon, și Roku. Pe ansamblul anului 2015, veniturile au scăzut însă cu 5,4 la sută, la 22,2 miliarde dolari, din cauza reducerii cererii de aparate de top în America de Nord.

sursa – AppleWorld, IHS

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.