imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a achiziționat o companie de recunoașterea emoțiilor


Apple le-a confirmat celor de la Wall Street Journal faptul că au achiziționat startup-ul Emotient care folosește inteligența artificială pentru a recunoaște emoțiile persoanelor pe baza expresiilor lor faciale. Ca de obicei Apple nu comentează astfel de achiziții, purtătoarea de cuvânt de la Apple care a confirmat informațiile celor de la Wall Street Journal a oferit doar răspunsul standard “Apple achiziționează companii mici de tehnologie din când în când dar nu comentează scopurile sau planurile companiei”.

Group-iPad-Blank-screen-faces

Nu s-au aflat detalii despre suma tranzacționată pentru achiziție, dar se știe faptul că cei de la Emotient reușiseră să strângă 8 milioane dolari de la diferiți investitori, inclusiv Intel Capital în prima rundă de finanțare, dar negocierile la cea de-a doua rundă nu s-au mai finalizat favorabil, conform unei persoane familiare cu problema. În orice caz subiectul recunoașterii faciale a devenit un domeniu foarte interesant pentru marile companii tehnologice, Facebook și Google fiind la rândul lor prezente în domeniu.

După realizarea achiziției compania a șters de pe site informațiile specifice soluțiilor și serviciilor companiei, lăsând doar câteva informații generale și o scurtă descriere a companiei:

Emotient este leader în domeniul detecției emoțiilor și sentimentelor pe baza analizei expresiilor faciale. Compania este în avangarda noului val al tehnologiilor de analiza emoțiilor care va duce la un foarte important pas înainte în înțelegerea emoțiilor consumatorilor și calculul pe baza acestor emoții. Serviciile cloud-based oferite de companie oferă măsurători directe ale răspunsurilor emoționale ale clienților la reclame, conținut, produse dar și la relaționarea cu personalul care asigură service-ul cu sau consultanții de vânzări. Emotient oferă aceste rezultate repede, la un preț accesibil și scalabil.

În multe industrii, companii din Fortune 500 și partenerii lor care realizează studiile lor de piață sunt clienții ideali care să folosească aceste informații despre emoții obținute pe baza analizei expresiilor faciale. Experiența dobândită de Emotient oferă companiilor posibilitatea de a lua decizii mai bune și de a accelera creșterea veniturilor lor.

Emotient Analytics in Action from Emotient on Vimeo.

Speculând puțin pe baza faptului că toate dispozitivele iOS, iar dintre sisteme doar Mac Pro-ul și Mac Mini-ul nu au cameră încorporată și achiziția acestei companii am putea deduce că toate acestea pot deveni instrumente pentru studiile de marketing foarte utile …

sursa: Wall Street Journal

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.